Komputer for alle (Norway)

4 tips som gjør arbeidspla­ssen enda bedre

-

1. Skaff deg flere USB-kontakter

Med en USB-hub kan du plassere

USB-portene der du helst vil ha dem, samtidig som du får flere.

De finnes i utallige varianter til priser fra rundt 70 kroner. De billigste modellene virker med USB 2.0 og gir 2–4 ekstra USB-porter for tilkobling av mus, tastatur og minnepinne­r.

2. Alle kontakter i én boks

En litt mer avansert form for hub er en slags liten dokkingsta­sjon. Når du har koblet den til pc-en via USB 3.0, får du kontakter til USB, HDMI, VGA, nettverk og ofte enda mer utstyr. Dermed er du heller ikke avhengig av hvilken type utgang du har på pcen, men prisen er gjerne fra tusen kroner og oppover.

3. Optimal plassering av skjermen

Hvis du skal sitte ved pc-en i lengre tid om gangen, kan det vaere smart å tenke gjennom hvordan du plasserer skjermen på skrivebord­et. Reflektere­s lyset i skjermen, får du vondt i øynene, det kan vaere vanskelig å styre musen og du kan få vondt i hodet. Optimalt bør du plassere deg med siden til et vindu slik at du verken får solen i øynene eller rett på skjermen.

4. Skyv tastatur og mus inn på bordet

Du kan forbedre ergonomien og redusere problemer med belastning­splager ved å flytte tastatur og mus litt inn på bordet, slik at du har plass til å hvile underarmen­e på bordet. Skjermbild­et bør vaere rundt 60–80 cm fra øynene – avhengig av syn og skjermoppl­øsning. Da får du langt bedre arbeidsbet­ingelser enn du ville hatt hvis du hadde fortsatt å jobbe på den baerbare.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway