Komputer for alle (Norway)

Raskere iPad er en sikker vinner

-

iPad Air er en av fire iPad-serier. Bortsett fra Air finnes luksusutga­ven iPad Pro, den vanlige iPaden og den lille iPad Mini. Både når det gjelder pris og ytelse havner iPad Air mellom iPad Pro og en vanlig iPad.

Det kan vaere vanskelig å se hva tilnavnet Air viser til, ettersom iPad Air bare er 1,4 mm tynnere og 13 gram lettere enn standardmo­dellen. Skjermen på iPad Air er større, og elektronik­ken i den er litt raskere enn i iPad. Det er ikke minst merkbart på tunge nyhetsside­r med mange bilder og annonser. Opplevelse­n når man blar opp og ned på siden, er kort sagt mer flytende og naturlig med iPad Air.

iPad Air benytter Apples TrueTonete­knologi for å styre skjermlyse­t. Det fungerer fint, og skjermen er lett å lese under nesten alle forhold. Bare i direkte sollys blir det litt vanskelig å se hva som skjer på skjermen. Operativsy­stemet er Apples iOS, og det fungerer uten anmerkning­er. Du får ikke fullt så mange muligheter som på et Android-nettbrett, for eksempel for å skreddersy hjemskjerm­en med widgeter som oppdateres fortløpend­e med aktuell vaermeldin­g og kalenderav­taler. På den annen side er operativsy­stemet svaert oversiktli­g, og appene som finnes til iOS, benytter som regel det samme formspråke­t. Det gjør det lettere å komme i gang med en ny app enn det normalt er med en app for Android.

Ett ankepunkt mot iPad Air er at det bare er montert høyttalere nederst på brettet. Dermed kommer lyden fra den ene siden hvis du setter brettet på langs for å se en film i breddeform­at, og man mister stereoeffe­kten. Det hadde vaert bedre med én høyttaler i hvert hjørne, slik at man får stereolyd uansett hvordan man holder nettbrette­t.

iPad Air er et førsteklas­ses nettbrett som anbefales hvis du vil ha det lille ekstra og er villig til å betale for det, men Air koster over 50 prosent mer enn iPad, som er et godt kjøp for de fleste. Testen av iPad kan du lese i Testsonen på nettsiden vår.

 ??  ?? iPad Air har ingen problemer med å kjøre samtlige spill fra App Store.
iPad Air har ingen problemer med å kjøre samtlige spill fra App Store.
 ??  ?? Penn og tastatur fås som tilbehør hvis du ikke vil styre iPad Air bare med fingrene.
Penn og tastatur fås som tilbehør hvis du ikke vil styre iPad Air bare med fingrene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway