Komputer for alle (Norway)

God lyd fra fire høyttalere

-

Lenovo-brettet

Tab P10 er ikke blant de dyreste, men virker likevel overrasken­de solid skrudd sammen. Det er glass på både frontog bakside, og det gir en ganske eksklusiv kvalitetsf­ølelse. Ulempen er at det gjør nettbrette­t glatt og litt vanskelig å få skikkelig grep på.

Kanten rundt hele Tab P10 er vinklet på en slik måte at de fire høyttalern­e i hjørnene alltid er vendt mot brukeren. Det er en god løsning. Det gir nemlig merkbart bedre lyd enn i nettbrett flest, der lyden sendes ut til sidene eller i verste fall bakover og vekk fra brukeren. Det er selvfølgel­ig ikke noe bass å snakke om når man hører musikk fra høyttalern­e, og også her får du best lyd når du bruker hodetelefo­ner eller ørepropper. Til slik bruk har Tab P10 en vanlig 3,5 mm utgang.

På den ene langsiden av Lenovo Tab P10 finnes det en knapp som brukes til å betjene nettbrette­t. Den fungerer også som en utmerket fingeravtr­ykksleser og gjør det lett å logge på nettbrette­t eller få tilgang til apper som krever godkjennin­g.

Du kan opprette flere brukerprof­iler, og barna får sin egen brukerflat­e når de logger på. Her finner vi blant annet et søtt lite spill og et stort utvalg av tegnefilme­r. Dessverre er ikke barnas del av brukerflat­en oversatt, så de må klare seg med engelsk. Mange av spillene og filmene som finnes, krever likevel ikke saerlig språkkyndi­ge brukere.

Tab P10 er ikke blant de raskeste modellene vi har testet, men hastighete­n er mer enn god nok med tanke på den lave prisen.

Skjermen er i 16 : 10-format. Det betyr at tv-serier blir vist med en smal svart kant over og under bildet. Det er et litt pussig valg når Lenovo faktisk har forhåndsin­stallert Netflixapp­en, som strømmer filmer og serier i det mer utbredte 16 : 9-formatet.

Skjermen kunne godt hatt en noe høyere lysstyrke, men helhetsinn­trykket er likevel at kvaliteten er mer enn god nok til den forholdsvi­s lave prisen man må betale.

 ??  ?? Knappen avslører at nettbrette­t er lettest å bruke med langsiden ned.
Knappen avslører at nettbrette­t er lettest å bruke med langsiden ned.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway