Komputer for alle (Norway)

Sylslank Samsung

-

Det nye Samsung-brettet Galaxy Tab S5e er både slankt og lett. Med en tykkelse på nesten naturstrid­ige 5,5 mm får det selv de nyeste smarttelef­onene til å virke litt klumpete når man legger dem ved siden av dette nettbrette­t for å sammenlign­e. Galaxy Tab S5e er da også det hittil tynneste og letteste nettbrette­t fra det sørkoreans­ke selskapet.

Til tross for den minimale innkapslin­gen har Samsung klart å bygge inn fire utmerkede høyttalere, slik at du får stereolyd enten du holder Galaxy S5e på langs eller på høykant.

Dessverre har den slanke formen også tvunget Samsung til å utelate en vanlig analog hodetelefo­nutgang. Den eneste inngangen på Galaxy Tab S5e er en USB-C-kontakt. Heldigvis ligger det en adapter i esken, slik at du kan koble til favorittho­detelefone­ne via USB-C.

Baksiden av nettbrette­t er i aluminium. Det er litt glatt å holde i, men det fordeler varmen på en god måte når prosessore­n blir presset. Sammen med den lave vekten gjør det at nettbrette­t er behagelig å ha på fanget – også i lengre tid om gangen.

På/av-knappen flukter med resten av overflaten og har en god innebygd fingeravtr­ykksleser som låser opp enheten på et blunk.

Galaxy Tab S5e leverer en ytelse som er svaert god med tanke på prisen. Brukerflat­en fungerer uten hakkete animasjone­r eller forsinkels­er, og det fungerer helt fint å spille selv krevende 3D-spill fra Play Store.

Som alltid når det gjelder Samsung, er skjermen et av høydepunkt­ene. Den er stor, lyssterk og har en fantastisk kontrast som gjør at hvit tekst på svart bunn nesten skjaerer i øynene.

Det største minuset er Samsungs integrerte digitale assistent, Bixby, som ikke på noen måte kan måle seg med Google Assistent. Det gjør ikke saken bedre at Bixby ikke forstår norsk, og dermed må du snakke engelsk til den hvis du for eksempel vil spørre om hvordan vaeret blir. Det er bare å sveipe til høyre fra hjemskjerm­en for å åpne Bixby, så assistente­n har fått en ufortjent prominent plassering i operativsy­stemet.

 ??  ?? Den gode skjermen dekker nesten hele fronten, som er uten fysiske knapper.
Den gode skjermen dekker nesten hele fronten, som er uten fysiske knapper.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway