Komputer for alle (Norway)

Gjør Excel-arket mer oversiktli­g

-

Jeg har satt opp et stort regneark i Excel for å ha oversikt over boliglånet og avdrag som skal betales. Alt er satt opp måned for måned, men etter hvert som månedene og årene går, er det jo mange rader som ikke lenger er aktuelle. Kan jeg skjule dem, slik at jeg bare kan forholde meg til betalinger som ennå ikke har forfalt?

Det er ganske enkelt å skjule visningen av rader og kolonner i Excel som du selv ønsker. Det er spesielt praktisk hvis du for eksempel bruker det samme budsjettar­ket år etter år. Ellers ville det, som du påpeker, blitt et ganske langt og uoversiktl­ig ark hvis du ikke skjuler uaktuelle data fortløpend­e. Her viser vi hvordan du går frem.

 ??  ?? 1 2
Åpne regnearket i Excel. Marker 1
først de radene du vil skjule, helt ute til venstre 1 . Du markerer de utvalgte radene 2 ved å dra musen over radnumrene.
1 2 Åpne regnearket i Excel. Marker 1 først de radene du vil skjule, helt ute til venstre 1 . Du markerer de utvalgte radene 2 ved å dra musen over radnumrene.
 ??  ??
 ??  ?? 3
2 Høyreklikk på de markerte radnumrene til venstre 3 , og velg Skjul
rader 4 . Hvis du senere vil vise dem igjen, er det bare å markere raden før og etter de skjulte radene og velge Vis rader 5 .
3 2 Høyreklikk på de markerte radnumrene til venstre 3 , og velg Skjul rader 4 . Hvis du senere vil vise dem igjen, er det bare å markere raden før og etter de skjulte radene og velge Vis rader 5 .
 ??  ?? 6 3 Nå ser du at radene fra 6 til 12 er skjult 6 . Det gir langt bedre oversikt over regnearket.
6 3 Nå ser du at radene fra 6 til 12 er skjult 6 . Det gir langt bedre oversikt over regnearket.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway