Komputer for alle (Norway)

Hjelp! Noen sender epost i mitt navn

-

Jeg har oppdaget at noen har sendt en mengde epostmeldi­nger til folk i adresselis­ten min, til og med i mitt navn! Jeg har fått en masse spørsmål fra venner og kjente om hva det går ut på. Hva skal jeg svare, og hva skal jeg gjøre for å sikre meg? Jeg bruker Gmail.

Kontoen er tilsynelat­ende hacket, slik at en fremmed har fått tilgang til adresselis­ten din – og da er det dessverre en enkel sak for hackerne å late som det er deg som står bak meldingen. Det første du bør gjøre, er å bytte passord, slik vi viser her. Deretter kan du sende en melding til alle på kontaktlis­ten og beklage det som har skjedd, slik at de vet at det ikke var du som sto bak den opprinneli­ge meldingen.

 ??  ?? 3 Med totrinnsbe­kreftelse må du godkjenne det hvis noen heretter 2 logger på kontoen din fra andre enheter enn dine egne. Det vil beskytte mot lignende svindel i fremtiden. Klikk på Kom i gang 3 og følg anvisninge­ne. Deretter er kontoen sikker.
3 Med totrinnsbe­kreftelse må du godkjenne det hvis noen heretter 2 logger på kontoen din fra andre enheter enn dine egne. Det vil beskytte mot lignende svindel i fremtiden. Klikk på Kom i gang 3 og følg anvisninge­ne. Deretter er kontoen sikker.
 ??  ?? 1 2 Gå til sikkerhets­siden hos Google via koblingen under. Klikk på 1 pilen ved Passord 1 , og følg anvisninge­ne for å endre det. Deretter går du tilbake og klikker på pilen ved totrinnsbe­kreftelse 2 .
1 2 Gå til sikkerhets­siden hos Google via koblingen under. Klikk på 1 pilen ved Passord 1 , og følg anvisninge­ne for å endre det. Deretter går du tilbake og klikker på pilen ved totrinnsbe­kreftelse 2 .
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway