Komputer for alle (Norway)

Godt overvåking­skamera – også for utendørs bruk

-

Dagens overvåking­skameraer er mer enn en ”dum” dings som henger på veggen og sender bilder til en skjerm. I dag er kameraene en ganske vanlig del av det digitale hjemmet. Det vil blant annet si at deer koblet til nettverket og fungerer sammen med digitale assistente­r som Google Assistent og Amazons Alexa.

TP-Link Kasa Cam Outdoor KC200 er et overvåking­skamera for utendørs bruk. Derfor er det tettet mot støv og vann etter IP65-standarden.

Kameraet føles solid, og det er lett å montere på en vegg. Kamerafote­n må skrus fast, før selve kameraet, som er på størrelse med en tennisball, festes til den magnetiske foten.

Styringen skjer ved hjelp av en gratis-app fra TP-Link på telefon eller nettbrett. Fra den kan du blant annet sette opp en aktivitets­sone, slik at det

bare er bevegelser i denne sonen som får kameraet til å ta opp. KC200 har også nattsyn, slik at du kan se noen meter foran kameraet selv om det er mørkt. Det fungerer fint, og bildekvali­teten er god nok til at du kan gjenkjenne personer i HD-opptakene.

I tillegg til å ta opp når det registrere­r bevegelse, kan kameraet gi fra seg en svaert kraftig sirene for å skremme uønskede gjester. Du kan også snakke med personen foran kameraet via innebygd høyttaler og mikrofon, ved å holde på en knapp i TP-Link-appen for å snakke. Lydkvalite­ten er god nok til å føre en samtale selv om personen står noen meter fra kameraet.

Opptakene lagres gratis på TPLinks servere, og du kan bruke appen til å bla i opptakene. Vi testet også kameraet med Google Assistent, og det var ingen problemer med å få vist opptakene på en tv via den lille mediespill­eren Google Chromecast.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway