Komputer for alle (Norway)

ASUS-pc med liten ekstraskje­rm

I dag er så godt som alle baerbare pc-er utstyrt med en berøringsf­ølsom pekeplate. Med den nye Asusmodell­en får du en liten ekstraskje­rm i stedet.

-

≡ Ved første øyekast ser den nye Asus-maskinen, Zenbook 14, ut som en hvilken som helst annen slank baerbar, men noe er likevel annerledes: I stedet for den vanlige pekeplaten er denne maskinen utstyrt med en liten skjerm som minner om en telefonskj­erm. Asus kaller den en Screen-Pad. Det er kort fortalt snakk om en 5,65-tommers berøringss­kjerm med en oppløsning på 2160 x 1080 piksler. Skjermen har en overflate av glass, av samme type som på mobilen, og den kan også lese fingeravtr­ykk, slik at du kan logge inn i Windows på et blunk. Det er selvsagt mulig å bruke den lille skjermen som en vanlig pekeplate, men den kan også settes opp med en rekke ekstrafunk­sjoner: Du kan for eksempel få vist snarveier til programmer du bruker mye, få tilgang til hurtigtast­er for å kopiere og sette inn, eller bruke den som kalkulator. Det er praktisk når du jobber med budsjettet i regnearkpr­ogrammer som Excel.

Hovedskjer­men er på 14 tommer, og for et tillegg i prisen fås også den i en berøringsf­ølsom versjon. Zenbook 14 har en kraftig Intelprose­ssor og rikelig med både RAM-minne og lagringspl­ass. Modellen er i salg nå og koster fra kr 14 990.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway