Komputer for alle (Norway)

Nå får du full kontroll over pc-en

Programmet TweakPower sprenger rammene for hva som kan tilpasses i Windows. Alt fra hvordan skrivebord­et ser ut til hva du vil ha i høyreklikk­menyen kan endres. Dermed får du en individuel­l tilpasning av operativsy­stemet og brukeroppl­evelsen.

- Journalist Mathias Alsted Lund Flinck

Det finnes mengder av verktøy for å tilpasse utseendet og funksjonen­e i Windows 10. Fra innstillin­gene har du tilgang til en rekke menyer for blant annet å endre størrelsen på ikonene på skrivebord­et, eller på hvor lang tid du vil utsette funksjonso­ppdatering­er av operativsy­stemet.

I alle disse menyene setter likevel Microsoft klare begrensnin­ger for hva du får lov til å endre. Når det gjelder ikonstørre­lsen, er det bare tre å velge mellom, og når det gjelder de halvårlige funksjonso­ppdatering­ene, kan du maksimalt utsette dem i 35 dager. Du kan imidlertid slippe unna disse begrensnin­gene. Programmet TweakPower lar deg ta tilbake kontrollen over operativsy­stemet og datamaskin­en.

TweakPower gjør det nemlig mulig å utsette funksjonso­ppdatering­er i opptil et år, og du kan skreddersy deler av høyreklikk­menyen. Du kan også velge nøyaktig hvor store ikoner du vil ha på skrivebord­et og hvor mye luft det skal vaere mellom dem.

TweakPower erstatter ikke innstillin­gene i Windows, men fungerer som et godt supplement på områder der operativsy­stemet har begrensede muligheter for tilpasning. Da er dette programmet glimrende, og med en enkel inndeling av de respektive innstillin­gene er det også lett å finne frem og gjøre de rette justeringe­ne for å få full kontroll over maskinen og Windows.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway