Komputer for alle (Norway)

Skånsom skjerm for trette øyne

-

≡ Jo høyere oppdaterin­gsfrekvens en skjerm har, desto flere bilder viser den i sekundet, og det er avgjørende for hvor behagelig det er å bruke den over tid.

Med den nye Omen X 27 fra HP er nevnte frekvens på hele 240 Hz – og stort mer flytende opplevelse får man ikke fra en pc-skjerm. Skjermen er på 27 tommer og har en oppløsning som er litt bedre enn Full HD. QHD betyr nemlig at du kan velge oppløsning­en 2560 x 1440 piksler i Windows og få plass til ekstra mange ikoner og programvin­duer på skrivebord­et. I motsetning til mange skjermer som skjemmes av lysrefleks­er, har Omen X 27 en overflate som hindrer gjenskinn fra lys i omgivelsen­e.

Du kan koble til pc-en via HDMI eller DisplayPor­t, og skjermen har også to USB 3.0-porter, slik at det er lett å koble forskjelli­g pc-utstyr rett til skjermen.

HP har foreløpig ikke satt noen pris på X 27, men den kommer snart, og forgjenger­en ligger på rundt 5000 kroner i nettbutikk­ene.

 ?? Mathias Alsted Flinck ?? Den imponerend­e oppdaterin­gsfrekvens­en på 240 Hz gjør bildet mer flytende å se på. Nyhetsreda­ktør
Mathias Alsted Flinck Den imponerend­e oppdaterin­gsfrekvens­en på 240 Hz gjør bildet mer flytende å se på. Nyhetsreda­ktør

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway