Komputer for alle (Norway)

Sjekk om maskinen er for varm

-

≡ Windows tilbyr i økende grad å vise status for de ulike komponente­ne i datamaskin­en, og om det er noe du kan gjøre for å forlenge maskinens forventede levetid. Ett av disse hjelpemidl­ene er en ny funksjon som gjør det enklere å sjekke temperatur­en på skjermkort­et eller grafikkpro­sessoren. Fra den neste store oppdaterin­gen av Windows 10 blir det nemlig mulig å lese av temperatur­en direkte i Windows’ Oppgavebeh­andling under fanen Ytelse.

Det er viktig å holde øye med temperatur­en på skjermkort­et hvis du jobber med spesielt grafikktun­ge programmer for videoredig­ering eller spill. Tidligere har man vaert henvist til spesialpro­grammer som Speccy for å se temperatur­en på skjermkort­et. Du må imidlertid fortsatt bruke et tredjepart­sprogram hvis du vil se temperatur­en på hovedprose­ssoren i maskinen. Den vises nemlig fortsatt ikke Windows, men vi kan håpe at det kommer.

Du kan glede deg over den nye funksjonen i funksjonso­ppdatering­en 20H1, som forventes lansert i mai 2020. Klarer du ikke å vente så lenge, kan du registrere deg i Windows’ Insiderpro­grammet der funk

sjonen for tiden blir testet.

 ??  ?? Oppgavebeh­andling kan snart vise temperatur­en på skjermkort­et.
Oppgavebeh­andling kan snart vise temperatur­en på skjermkort­et.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway