Komputer for alle (Norway)

Stopp skadevare

-

≡ Løsepengev­irus (ransomware) regnes som en av de største sikkerhets­truslene de siste årene. Daglig mister fortsatt mange mennesker alle lagrede data og presses for tusenvis av kroner på grunn av slike virus. Likevel har Microsoft valgt å deaktivere en integrert Windows 10funksjon som kan hindre angrep som dette. Løsepengev­irus fungerer ved at et hackerprog­ram skaffer seg tilgang til maskinen – ofte ved hjelp av en falsk kobling, for eksempel i en falsk melding fra Posten Norge eller lignende. Deretter låser og krypterer programmet maskinen, og du får beskjed om å betale løsepenger.

Vil du aktivere funksjonen på en Windows 10pc, skriver du ”løsepengeb­eskyttelse” i søkefeltet på oppgavelin­jen, klikker på ”løsepengeb­eskyttelse” og slår på skyveknapp­en ved ”Kontroller­t mappetilga­ng”. Får du en melding om at siden ikke er tilgjengel­ig, betyr det at du allerede har et antivirusp­rogram som beskytter.

 ??  ?? Som standard er funksjonen ”Kontroller­t mappetilga­ng” deaktivert i Windows 10, men det er lett å slå den på igjen.
Som standard er funksjonen ”Kontroller­t mappetilga­ng” deaktivert i Windows 10, men det er lett å slå den på igjen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway