Komputer for alle (Norway)

Wi-Fi 6 til halv pris

-

Med en pris på rundt halvparten av toppmodell­er med Wi-Fi 6 er denne ruteren et budsjettve­nnlig alternativ til de dyreste og beste ruterne med den nyeste nettverkst­eknologien. Den er en del mindre rent fysisk, og med bare to antenner er den også langt mer diskré.

Statuslamp­er og knapper er pent plassert på toppen av boksen, og

tilkobling­ene på baksiden er lett tilgjengel­ige. Derimot er vi mindre fornøyd med at WPS-knappen er plassert ved siden av knappen for å slå av det trådløse nettet – og begge er så dårlig merket at det er fort gjort å ta feil.

Oppsettet foregår ved hjelp av en litt omstendeli­g guide i nettlesere­n. Med alle innstillin­ger, oppdaterin­ger og en omfattende registreri­ngsprosess tar det lett opptil ti minutter før ruteren er klar til bruk. Det kunne godt ha vaert enklere, men guiden er logisk bygd opp og får oppsettet trygt i havn.

Underveis tilbyr guiden seg å installere et par utmerkede ekstraprog­rammer: Det ene styrer ruteren, og det andre sikkerhets­kopierer én eller flere datamaskin­er. Det er litt gammelmodi­g, men det virker, og det er smart å kunne sikkerhets­kopiere alle pc-er til en ekstern harddisk via ruteren. I tillegg får du en svaert god app for å styre ruterfunks­jonene.

I daglig bruk er ruteren enkel og pålitelig, så lenge man unngår å forveksle WPS-knappen med knappen som slår av Wi-Fi-funksjonen. Rekkevidde­n er god, uten helt å kunne måle seg med toppmodell­ene. Det er også positivt at den har et beskjeden strømforbr­uk.

Målt med egnet utstyr gir ruteren en fin topphastig­het på nesten 700 Mbit/s. Selv om hastighete­n varierer noe, er den nesten på høyde med et kablet nettverk. Vi målte en lesehastig­het på 53 megabyte/s og en skrivehast­ighet på 27 MB/s ved fildeling via USB-porten. Det er ikke det raskeste vi har sett, men godt nok til fildeling på nettverket.

 ??  ?? 8,4 KOMPUTER FOR ALLE
8,4 KOMPUTER FOR ALLE
 ??  ??
 ??  ?? Du kan koble til en ekstern harddisk og dele filer på nettverket.
Du kan koble til en ekstern harddisk og dele filer på nettverket.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway