Komputer for alle (Norway)

Forgjenger­en er et bedre kjøp

-

Kinesiske OnePlus er kjent for sine forholdsvi­s rimelige prestisjet­elefoner. Den nyeste heter OnePlus 7 og følger i forgjenger­nes fotspor med en pris som ligger noe lavere enn de naermeste konkurrent­ene.

OnePlus 7 er på mange måter en fristende Android-mobil med gode spesifikas­joner. Prosessore­n er rask, og den har rikelig med minne.

Derimot har det ikke blitt plass til en analog hodetelefo­nutgang, så du må klare deg med Bluetooth. Det er heller ikke mulig å utvide internlagr­ingen med et MicroSD-kort, men du får uansett 128 eller 256 GB, avhengig av hvilken modell du velger, og det er som regel nok for de fleste.

Kameraet på baksiden tar gode bilder, men er ikke helt på høyde med toppmodell­er fra for eksempel Huawei og Samsung. Kameraet har to objektiver og tar bilder med en oppløsning på opptil 48 megapiksle­r. Den høye oppløsning­en kan i teorien vaere en fordel når bilder skal beskjaeres, men resultatet skjemmes av en del bildestøy. De mange megapiksle­ne ser nok først og fremst bra ut på papiret.

Skjermen er på 6,41 tommer, men den er over dobbelt så høy som den er bred. Dermed er telefonen fortsatt smal nok til å vaere behagelig å holde med én hånd. Dessverre plages skjermen av feilregist­reringer. Jeg opplevde flere ganger at telefonen ringte fra lommen, og lykten slo seg også på et par ganger uten at jeg hadde bedt om det.

Fingeravtr­ykkslesere­n er integrert i skjermen. Et blått symbol lyser når den er klar til bruk, og da er det bare å legge fingeren på leseren et kort øyeblikk. Det går ikke like raskt som med en tradisjone­ll knapp med den samme funksjonen,

men fort nok til at man ikke irriterer seg over forsinkels­en.

OnePlus 7 er en fin telefon i mellomklas­sen, men forgjenger­en OnePlus 6T fås fortsatt til en lavere pris, og den er kanskje vel så god. Den kan du også lese mer om i Testsonen.

 ??  ??
 ??  ?? OnePlus 7 har et lite hakk til frontkamer­aet øverst på skjermen.
OnePlus 7 har et lite hakk til frontkamer­aet øverst på skjermen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway