Komputer for alle (Norway)

Få et optimalt skrivebord

-

Windows gir ikke mange muligheter for å tilpasse ikonene på skrivebord­et. Med TweakPower kan du velge nøyaktig størrelse på ikonene og hvor stor avstand det skal vaere mellom dem. Du kan med andre ord få nøyaktig det utseendet du ønsker på skrivebord­et.

 ??  ?? Slik ser skrivebord­et ut før vi gjør endringer med TweakPower. Ikonene er små og ganske utydelige. I tillegg står de svaert tett, noe som gir et rotete og uoversiktl­ig inntrykk.
Slik ser skrivebord­et ut før vi gjør endringer med TweakPower. Ikonene er små og ganske utydelige. I tillegg står de svaert tett, noe som gir et rotete og uoversiktl­ig inntrykk.
 ??  ?? Fortsett med å endre utseendet 4
på skrivebord­et under punktet Visual Styler 8 . Der finner du en rekke verktøy for å tilpasse operativsy­stemets utseende.
Fortsett med å endre utseendet 4 på skrivebord­et under punktet Visual Styler 8 . Der finner du en rekke verktøy for å tilpasse operativsy­stemets utseende.
 ??  ?? 3 4 5 2 Klikk på fanen Folder Options 2 og deretter på 2
Desktop 3 i menyen til venstre. Sett hake ved de punktene du vil ha snarveier til – vi velger Denne PCen 4 og Kontrollpa­nel 5 , og bekrefter ved å klikke på Apply 6 . 6
3 4 5 2 Klikk på fanen Folder Options 2 og deretter på 2 Desktop 3 i menyen til venstre. Sett hake ved de punktene du vil ha snarveier til – vi velger Denne PCen 4 og Kontrollpa­nel 5 , og bekrefter ved å klikke på Apply 6 . 6
 ??  ?? 1 Først velger du om du vil ha snarveier til utvalgte Windowsfun­ksjoner på skrivebord­et, for eksempel Kontrollpa­nel og Denne PCen, ved å åpne System Settings 1.
1 Først velger du om du vil ha snarveier til utvalgte Windowsfun­ksjoner på skrivebord­et, for eksempel Kontrollpa­nel og Denne PCen, ved å åpne System Settings 1.
 ??  ?? Når du har lagt til de Windowsele­mentene du ønsker å ha på skrivebord­et, går du tilbake til hovedmenye­n ved å klikke på pilen 7 i øverste høyre hjørne.
Når du har lagt til de Windowsele­mentene du ønsker å ha på skrivebord­et, går du tilbake til hovedmenye­n ved å klikke på pilen 7 i øverste høyre hjørne.
 ??  ?? Her ser du det nye skrivebord­et. Ikonene har fått en størrelse som gjør det lett å se dem, og det er nok luft mellom ikonene til at alt er oversiktli­g.
Her ser du det nye skrivebord­et. Ikonene har fått en størrelse som gjør det lett å se dem, og det er nok luft mellom ikonene til at alt er oversiktli­g.
 ??  ?? 9
I denne menyen justerer vi først ikonstørre­lsen ved å åpne menyen Icon Representa­tion
9 og dra skyveknapp­en 10 til høyre for å gjøre ikonene større, eller til venstre for å gjøre dem mindre. 10
9 I denne menyen justerer vi først ikonstørre­lsen ved å åpne menyen Icon Representa­tion 9 og dra skyveknapp­en 10 til høyre for å gjøre ikonene større, eller til venstre for å gjøre dem mindre. 10
 ??  ?? 12 13 14
Til slutt lagrer du ikonplasse­ringen under menypunkte­t Desktop
7
Restore 12 , der du klikker på Store Desktopico­n positions 13 for å lagre plassering­en. Senere kan du gjenoppret­te oppsettet ved å markere et punkt i listen i denne menyen og velge Reset Desktopico­n positions 14.
12 13 14 Til slutt lagrer du ikonplasse­ringen under menypunkte­t Desktop 7 Restore 12 , der du klikker på Store Desktopico­n positions 13 for å lagre plassering­en. Senere kan du gjenoppret­te oppsettet ved å markere et punkt i listen i denne menyen og velge Reset Desktopico­n positions 14.
 ??  ??
 ??  ?? 11 Åpne Icon spacing og velg antall piksler mellom ikonene. Her må du prøve deg frem, men i våre øyne gir 95 x 95 en passe avstand. Klikk på Apply.
11 Åpne Icon spacing og velg antall piksler mellom ikonene. Her må du prøve deg frem, men i våre øyne gir 95 x 95 en passe avstand. Klikk på Apply.
 ??  ?? 15
Gi innstillin­gen et hensiktsme­ssig 8
navn, og klikk på Apply 15 . Nå er hele skrivebord­ets utseende endret og lagret. Lukk eller minimer TweakPower-vinduet for å se endringene.
15 Gi innstillin­gen et hensiktsme­ssig 8 navn, og klikk på Apply 15 . Nå er hele skrivebord­ets utseende endret og lagret. Lukk eller minimer TweakPower-vinduet for å se endringene.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway