Komputer for alle (Norway)

Plass til alle filene dine

-

Det er ingen overdrivel­se å hevde at Google Disk er blant de viktigste av de mange nettbasert­e tjenestene fra Google. Disk er nemlig koblet sammen med både Maps, Gmail og Kalender. Det betyr blant annet at du i Gmail kan sette inn en kobling til en veldig stor fil i Disk i stedet for å sende den som vedlegg til epost.

Google Disk er ikke bare en "dum" mappe der du laster opp filer fra pcen. Tjenesten kan også vise et stort utvalg av filer som PDF-dokumenter, Excel-regneark, bilder og video. Når du legger filer i Disk, vises de dessuten som store forhåndsvi­sninger, slik at du ser hva filene inneholder, uten at du behøver å åpne dem. Det er uhyre praktisk og fungerer faktisk bedre enn i Windows' egen Utforsker.

Sammen med Disk får du også Googles kontorpakk­e, Docs. Derfor kan du opprette nye tekstdokum­enter eller regneark rett fra mappene i Disk. Det er til og med mulig å opprette en nettside i Google Sites og publisere den i løpet av noen minutter.

Du kan også laste ned utvidelser til nettlesere­n Google Chrom, som blant annet gjør det mulig å redigere video direkte i nettlesere­n og lagre resultatet i Google Disk.

Det er lett å dele filer fra Disk med andre, og du har hele tiden full kontroll over hvem som har rett til å redigere dokumenten­e, og hvem som bare har lesetilgan­g.

Med det tilhørende Windows-programmet Sikkerhets­kopiering og synkronise­ring kan du få automatisk synkronise­ring av utvalgte mapper, slik at du alltid har en kopi av de viktigste filene på nettet. Programmet fungerer også den andre veien og sørger for at den lokale Windows-mappen til Google Disk hele tiden viser nøyaktig samme innhold som tjenesten på nettet. Vi prøvde også Google Disk i en stor test av nettlagrin­gstjeneste­r i 2017, og det er en gledelig overraskel­se at du i dag får to terabyte for samme pris som man den gangen måtte ut med for halvparten. Dessverre for Google har også konkurrent­ene presset prisen, slik at de forskjelli­ge tilbudene om lagring på Google Disk er noe dyrere enn de naermeste konkurrent­ene. Utvalget av funksjoner i Google Disk gjør det imidlertid fortsatt til den suverent beste tjenesten når du har behov for å lagre filer på nettet.

 ??  ?? opprette nye dokumenter i Googles kontorpakk­e, Docs, rett fra Google Disk.
opprette nye dokumenter i Googles kontorpakk­e, Docs, rett fra Google Disk.
 ??  ??
 ??  ?? Det er lett å velge mappene du vil sikkerhets­kopiere på pc-en.
Det er lett å velge mappene du vil sikkerhets­kopiere på pc-en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway