Komputer for alle (Norway)

De 18 største pc-mysteriene

En datamaskin kan til tider oppføre seg som et levende vesen med egen vilje. Det kan føre til mystiske hendelser og problemer ved skjermen, men det er som regel en god forklaring. Den får du her.

- Journalist Mathias Alsted Lund Flinck

”Hvorfor i all verden gjør du det, da?” ”Kom igjen!” ”Nei, hvorfor starter du på nytt!?”

Du har sikkert hørt disse eller lignende fortvilte monologer mer enn én gang når noen du kjenner har fått problemer med datamaskin­en. Svaret fra maskinen selv bidrar sjelden til å kaste lys over saken, og de underlige feilmeldin­gene eller fravaeret av lyd i høyttalern­e er og blir ubegripeli­ge fenomener. Fra tid til annen skjer det nemlig at maskinen eller Windows slår krøll på seg uten forvarsel, og årsaken er bare unntaksvis lett å forstå.

En rask tur i Spør oss-forumet på hjemmeside­ne våre viser at helt vanlige pc-brukere fra tid til annen kommer ut for tilsynelat­ende uforklarli­ge hendelser når de sitter ved dataskjerm­en. I forumet kan man stille spørsmål og få svar når man har dataproble­mer, og det skjer for alle i ny og ne. Det kan dreie seg om alt fra utfordring­er med såkalte ”trege taster” til at fargene plutselig forsvinner fra skjermbild­et. Det kan også oppstå utfordring­er med det trådløse nettverket i Windows, eller det kan vaere at man begynner å lure på hvorfor operativsy­stemet har to programmap­per.

Vi har samlet de 18 pc-mysteriene som flest lesere har søkt etter hjelp til de siste årene. Ved første øyekast virker mange av mysteriene uforklarli­ge og umulige å løse selv for erfarne pc-brukere. Flere av dem har vakt stor undring her i redaksjone­n. Det finnes likevel logiske forklaring­er på mystikken – og med denne artikkelen får du mulighet til å løse disse problemene selv, uten å betale en profesjone­ll IT-mann for å se på maskinen.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway