Komputer for alle (Norway)

Nå kan du redigere PDF

Et nytt og kraftig verktøy i Fordelsson­en gir utallige muligheter for å bearbeide PDF-dokumenter. Det er blant annet enkelt å slette sider og legge til tekst.

- Journalist Niklas Ernst

Du har sikkert allerede et program for å åpne PDF-er, og er du som de fleste, heter programmet Acrobat Reader. Det kan du bruke til å åpne og se filer i PDF-formatet, enten du laster dem ned fra nettet eller du får dem i en epost. Det finnes imidlertid gratis PDF-programmer som gir veldig mange flere muligheter enn bare å se og lese PDF-filene. Med programmet Ashampoo PDF Free, som du kan laste ned fra Fordelsson­en, kan du redigere PDF-dokumenter og blant annet legge til tekst. Det smarte med det er at det gjør det mulig å fylle ut for eksempel et skjema i et PDF-dokument rett på dataskjerm­en. Du slipper med andre ord å måtte skrive ut skjemaet, fylle det ut for hånd og deretter skanne det inn på maskinen igjen.

En annen smart funksjon i programmet er at du kan slette, trekke ut eller sette inn sider i dokumenter. Hvis det for eksempel er sider i et dokument som andre ikke skal se, kan du ganske enkelt fjerne dem. Du velger selv hvilke sider som skal stå igjen.

Du kan også legge til nye sider i et dokument. Det kan for eksempel vaere at du har en gjenstand du vil selge, og vil legge ved bilder, kvittering og brukerveil­edning til en mulig kjøper. Med programmet er det lett å sette sammen det hele til en PDF-fil. Eller kanskje du vil legge til en veibeskriv­else til en invitasjon? Alt dette og mye annet er mulig med noen få klikk i Ashampoo PDF Free. Kos deg!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Det er lett å legge til en tekst i PDF-filene, slik at du for eksempel kan fylle ut skjemaer direkte på skjermen. Da slipper du å skrive ut og sparer både tid og papir.
Det er lett å legge til en tekst i PDF-filene, slik at du for eksempel kan fylle ut skjemaer direkte på skjermen. Da slipper du å skrive ut og sparer både tid og papir.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway