Komputer for alle (Norway)

Verdens beste ebokleser

-

Det skjer ikke ofte at testerne i Komputer for alle naermer seg toppkarakt­eren 10, men Kindle Paperwhite vekker virkelig begeistrin­g. Les om den og mye annet nytt og fint i den omfattende testspalte­n.

Amazon Kindle er verdens mest solgte ebokleser. Kindle Paperwhite skiller seg fra den enkleste Kindlemode­llen ved at skjermen har bakgrunnsb­elysning som justerer seg automatisk etter lyset i omgivelsen­e. Lyset er jevnt fordelt, og det er lett å lese bokstavene under alle lysforhold, fra klar sol til bekmørke. Det er virkelig fantastisk å kunne lese når som helst og hvor som helst.

Det er også godt å lese på den monokrome skjermen, som har svaert god kontrast. Takket vaere den lave vekten blir du heller ikke sliten av å sitte med lesebrette­t i hånden over tid. Når du skal bla, berører du høyre side av skjermen med tommelen, så det er lett å lese med én hånd. Hvis skriften er for liten, kan du gjøre den større med en omvendt knipebeveg­else med to fingre på skjermen – som på en telefon eller et nettbrett.

Som noe nytt i forhold til tidligere modeller, er denne versjonen av Kindle Paperwhite vanntett. Du kan altså trygt ta den med på stranden. Ebøker tar bare noen få megabyte, så du kan

trygt dra på ferie med åtte gigabyte plass i Kindle Paperwhite. Det gir plass til hundrevis av bøker. Bøkene fås selvfølgel­ig kjøpt fra Amazon og er fortrinnsv­is på engelsk. Amazonbuti­kken er integrert i Kindle Paperwhite, slik at det er lett å kjøpe bøker direkte fra lesebrette­t. Du kan også legge inn norske bøker (hvis de ikke er kopibeskyt­tet) ved hjelp av programmet Calibre, som du kan laste ned fra Fordelsson­en på nettsiden vår. Kindle Paperwhite er også i stand til å vise PDF-filer.

 ??  ??
 ??  ?? Du kan trygt ta med Kindle Paperwhite i badekaret.
Du kan trygt ta med Kindle Paperwhite i badekaret.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway