Komputer for alle (Norway)

Smart skjerm som festes til bordkanten

-

Denne 31,5-tommer store skjermen fra Samsung heter altså Space Monitor – ikke fordi den er beregnet på utenomjord­isk bruk, men fordi den sparer en hel del plass (space) på skrivebord­et.

Skjermen har ingen tradisjone­ll fot som skal stå på bordet og legge beslag på dyrebart skrivebord­sareal, men i stedet en svaert kraftig metallarm som festes til bordplaten med en liten skrutvinge.

Når alt er på plass, henger skjermen rett over kanten av bordplaten, slik at den knapt tar plass på skrivebord­et. Har du behov for å flytte skjermen naermere, kan den både vippes og trekkes så langt frem og ned at underkante­n av skjermen hviler på bordet. Det er likevel ikke lett å forstå hva akkurat den stillingen skal vaere godt for. Skjermen er nemlig ikke berøringsf­ølsom. Selve skjermen er faktisk litt middelmådi­g. Fargegjeng­ivelsen kunne vaert bedre, og betraktnin­gsvinkelen er relativt begrenset. Du skal ikke flytte hodet mye til sidene før fargene får et grålig skjaer. Oppløsning­en er derimot Ultra HD (3840 x 2160 piksler), og bildet er ekstremt skarpt med god kontrast. Det er med andre ord mer enn godt nok til vanlig kontorarbe­id.

Tilkobling­smulighete­ne er få og består av en HDMI-port og en miniDispla­yPort. Det følger med en kabel som kombinerer HDMI og strømforsy­ning, og dermed klarer du deg med bare én ledning. Den passer i et dertil egnet spor på baksiden av armen, og skjermen gir et rent og ryddig inntrykk når den er satt opp på riktig måte. Det er nesten ingen kant på sidene og i overkant av skjermbild­et, slik at Space Monitor virker mindre voldsom enn man skulle tro med tanke på skjermarea­let.

Du kan få bedre bildekvali­tet i denne prisklasse­n, så det er åpenbart at man først og fremst betaler for den unike festeanord­ningen.

 ??  ??
 ??  ?? Skjermen henger loddrett over bordkanten.
Skjermen henger loddrett over bordkanten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway