Komputer for alle (Norway)

Støynivå som en hårføner

-

“Kan jeg bruke den til å spille på?” er ikke det første spørsmålet som dukker opp når man ser denne nye baerbare fra MSI. Det sier seg nemlig selv. Store ventilasjo­nsåpninger på baksiden og den ene siden tyder på at maskinvare­n er klar til å takle det meste, også de nyeste skytespill­ene. Dessuten gir navnet et hint. Antakelsen bekreftes da vi kjører en serie med testprogra­mmer på GE65 Raider 9SF. Sjelden har vi opplevd en

baerbar pc som har blåst så mye varmluft. Luftstrømm­en er nesten som fra en hårføner. Heldigvis blåser den ikke like varmt og bråkete hele tiden, men hodetelefo­ner anbefales hvis du har planer om å presse prosessor og skjermkort med et krevende spill. Grunnen til det voldsomme behovet for kjøling var åpenbar da vi hadde gjennomfør­t de tekniske testene av ytelsen: Både prosessor og skjermkort er blant de raskeste. Skjermkort­et er et av de nyeste RTX-kortene fra Nvidia. Det kan etterligne lys- og skyggeeffe­kter på en virkelighe­tstro måte som får selv de nyeste spillene til å virke nesten fotorealis­tiske. Heldigvis er skjermen i stand til å matche det gode skjermkort­et. Den er sylskarp og nesten fri for reflekser – selv om du tar den med ut i dagslys. Den gode skjermen briljerer i spill med mye og rask action, der bevegelser gjengis flytende og naturlig som i en film, helt uten flimring og hakkete oppdaterin­ger av bildet.

Også tastaturet fra danske SteelSerie­s er fra øverste hylle. Tastene har bakgrunnsb­elysning i alle regnbuens farger og er gode til både spill og vanlig kontorarbe­id. De har en motstand som føles riktig og gir generelt en mer behagelig skriveoppl­evelse enn vi er vant til fra tastaturer i baerbare maskiner. Maskinen er dessuten bred nok til at det har blitt plass til et eget talltastat­ur. Det er fint når man for eksempel skal legge inn tall i regneark.

På sidene finner vi rikelig med tilkobling­smulighete­r. Maskinen har faktisk kontakter for både HDMI og DisplayPor­t for tilkobling av eksterne skjermer. Dessuten har den en port for kablet nettverk, og det er ikke lenger en selvfølge.

Enda mindre vanlig er det at det er lys i USB-portene. Det viste seg å vaere en av de tingene man ikke vet at man har bruk for før man faktisk får det. Det viser seg å vaere svaert praktisk med lys i portene når man skal koble til utstyr i et halvmørkt rom.

MSI GE65 Raider 9SF er på alle måter en tungvekter. Den tar stor plass på bordet, og den er tung som bly. At den har en av de største strømforsy­ningene vi har sett til en baerbar pc, gjør ikke saken bedre. Det er med andre ord ikke en pc man har lyst til å baere rundt på til daglig.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway