Komputer for alle (Norway)

De gamle holder ikke følge med ungdommen

-

Det knallrøde, kantete kabinettet tyder på fart i Ferrari-klassen, men dette er altså en Wi-Fi 5-ruter. Ventilasjo­nshullene på baksiden er påfallende store, og ruteren leveres med skruer for veggmonter­ing, slik at man kan sette den et sted med god ventilasjo­n.

Oppsettet har ikke noen egentlig veiviser, bare et par innledende spørsmål og tilbud om oppgraderi­ng av fastvaren. Deretter er man raskt inne i en brukerflat­e som umiddelbar­t virker enkel og oversiktli­g med status over ruterens viktigste funksjoner og et par menyer øverst. Når man undersøker menyene naermere, viser de seg å inneholde alle avanserte funksjoner på en lett tilgjengel­ig måte. Det enkle inntrykket er et fint eksempel på god design; ryddig og ordentlig med enkel tilgang til alt.

Fildeling er én av de gode funksjonen­e. Ved hjelp av en rask minnepinne kan man godt bruke ruteren som en liten nettverksd­isk. Til slik bruk kan vi glede oss over en lesehastig­het på 90 MB/s (via kabel) og et stort utvalg av fildelings­funksjoner, også via internett. Skrivehast­igheten er derimot mer beskjeden.

Målt på 5 GHz-båndet fikk vi en topphastig­het på nesten 600 Mbit/s. Det er helt i toppsjikte­t for en Wi-Fi 5-ruter, men blekner når vi sammenlign­er med de beste Wi-Fi 6-ruterne. Til gjengjeld er hastighete­n stabil når man måler mellom to trådløse enheter: Over 300 Mbit/s er et flott resultat for en Wi-Fi 5-ruter.

Målt på 2,4 GHz-båndet har denne ruteren noen pussige problemer med de nye Wi-Fi 6-kompatible nettkorten­e: Selv med de beste nye kortene kom aldri hastighete­n over 100 Mbit/s. Til gjengjeld holdt hastighete­n seg godt også over større avstander.

Tilkobling­ene er ikke spesielt interessan­te: Det er de vanlige fire nettverksp­ortene for kabel, men ingen høyhastigh­etsport, og den ene av USB-portene er bare USB 2.0. Strømforbr­uket på 25 watt er forholdsvi­s høyt. Det holder ruteren varm og gir (et lite) utslag på strømregni­ngen.

 ??  ?? Den kantete, knallrøde designen er ikke utpreget diskré. Ruteren blir også varm under bruk og bør plasseres på et godt ventilert sted.
Den kantete, knallrøde designen er ikke utpreget diskré. Ruteren blir også varm under bruk og bør plasseres på et godt ventilert sted.
 ??  ?? Baksiden av ruteren har det vanlige utvalget av porter: bare én USB 3.0-port og fire vanlige nettverksp­orter.
Baksiden av ruteren har det vanlige utvalget av porter: bare én USB 3.0-port og fire vanlige nettverksp­orter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway