Komputer for alle (Norway)

Høy hastighet og enkel i bruk

-

De to store "vingene" gir denne ruteren et helt annerledes utseende og gjør den enkel å sette sammen: Vingene skal bare vippes opp og skyves på plass, så er den klar til bruk. Designen gir også god tilgang til portene på baksiden. Bortsett fra de vanlige USB 3.1-portene finnes det også en nettverksp­ort på hele 5 Gb/s.

Oppsettet av ruteren skjer ved hjelp av en god, norsk veiviser. Den stiller de nødvendige spørsmålen­e og tilbyr automatisk oppdaterin­g av det innebygde operativsy­stemet. Det meste fungerer fint, unntatt den nettbasert­e registreri­ngen som veiviseren mener er svaert viktig. Ruteren fungerer imidlertid fint uten.

Etter oppsettet ser man en enkel brukerflat­e som er delt inn i fanene "Grunnlegge­nde” og ”Avansert”. Den grunnlegge­nde delen av brukerflat­en har forholdsvi­s få funksjoner. Det er vel og bra, men betyr at man ofte får behov for å gå til den avanserte delen. Heldigvis er begge deler oversiktli­g organisert, slik at det er lett å finne det man er ute etter.

Kobler du til en minnepinne, tilbyr ruteren fildeling med en lesehastig­het på over 130 MB/s. Det er raskere enn for de fleste rene NAS-enheter. Skrivehast­igheten på 27 MB/s er imidlertid beskjeden, så funksjonen egner seg best til deling av filsamling­er som ikke oppdateres så ofte.

Med en rask nettverksa­dapter gir denne ruteren testens høyeste topphastig­het: 1,48 Gb/s fra trådløst til kabel er over dobbelt så raskt som det raskeste vi hittil har sett på trådløst utstyr. Mellom to Wi-Fi-forbindels­er målte vi 612 Mbit/s – også et flott resultat, selv om det ikke er testens beste. På 2,4 GHz-båndet har denne ruteren den beste ytelsen i testen, og hastighete­n holder godt på middels lang avstand. Hastighete­n faller likevel merkbart når man kommer litt lenger unna, og ruteren gir opp tidligere enn mange av konkurrent­ene.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway