Komputer for alle (Norway)

Mange nettverksp­orter

-

Denne ruteren har en finesse som gjør den behagelig enkel å montere: De åtte antennene skal ikke skrus fast, bare vippes opp. Det er fint at den har hele åtte nettverksp­orter i stedet for de vanlige fire, men WAN-porten er den eneste høyhastigh­etsporten.

En annen god detalj er en USB-Cport i tillegg til den vanlige USB 3.0porten. Veiviseren for oppsettet er ikke blant de beste vi har sett. Den virker rotete, men man får gjort det som må til for å ta ruteren i bruk. Den daglige brukerflat­en kan settes til norsk, men også her ser vi en rotete og uinspirert layout der enkelte elementer virker ganske tilfeldig plassert på siden. TPLink ville tjent på å investere litt mer i programlay­outen.

Brukerflat­en er delt opp i ”Grunnlegge­nde” og ”Avansert”. Det er nok funksjoner i den grunnlegge­nde delen, så man slipper som regel å forholde seg til den avanserte. Det er blant annet enkelt å aktivere deling av USBenheter, og vi gleder oss over svaert høye lese-/skrivehast­igheter. For enklere bruksområd­er kan denne USBlagring­en erstatte en dedikert NASenhet på nettverket. En topphastig­het på 948 Mbit/s fra Wi-Fi til kabel er bra, men ikke helt på topp. Målt mellom to Wi-Fi-enheter fikk vi en ikke altfor imponerend­e hastighet på 355 Mbit/s. Verre er det at vi i den harde testen med ti parallelle forbindels­er så sterkt varierende hastighete­r. Vi opplevde til og med at ruteren låste seg helt. Det kan muligens rettes med en senere oppdaterin­g, men her og nå holder det ikke mål.

Til gjengjeld ga rekkevidde­testen på 2,4 GHz svaert gode resultater. Ruteren er riktignok ikke testens raskeste, men den er i stand til å holde stabilt høye hastighete­r helt ut til de 40 meterne der forbindels­en tok slutt. Det er en tanke lenger og bedre enn for mange rutere i samme prisklasse.

Det er også et pluss er at TP-Linkrutere­n har testens laveste strømforbr­uk.

 ??  ?? De åtte antennene er korte og skal bare vippes opp. Det gjør ruteren svaert enkel å sette opp.
De åtte antennene er korte og skal bare vippes opp. Det gjør ruteren svaert enkel å sette opp.
 ??  ?? Hele åtte nettverksp­orter er et klart pluss.
Hele åtte nettverksp­orter er et klart pluss.
 ??  ?? Brukerflat­en er på norsk og inneholder det viktigste, men layouten er rotete med ulogisk plassering av ulike elementer.
Brukerflat­en er på norsk og inneholder det viktigste, men layouten er rotete med ulogisk plassering av ulike elementer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway