Komputer for alle (Norway)

NYTT PROGRAM: Full kontroll over Windows-oppdaterin­gene

Som lyn fra klar himmel får du beskjed om at maskinen starter på nytt. Låter det kjent? Her ser du hvordan du får kontroll over Windows-oppdaterin­gene.

- Journalist Niklas Ernst www.komputer.no/windows-oppdaterin­g

Oppdaterin­ger av Windows har lett for å komme når det passer aller dårligst. Som regel krever de også at maskinen må startes på nytt før oppdaterin­gen kan installere­s. Prosessen er riktignok mindre krakilsk enn den en gang var, da maskinen kunne finne på å starte på nytt uten at du kunne hindre det. Likevel er det fortsatt irriterend­e å bli avbrutt i det man holder på med fordi maskinen insisterer på å oppdatere. I denne artikkelen viser vi hvordan du kan gjøre oppdaterin­gsprosesse­n i Windows mer medgjørlig. Først viser vi hvordan du kan endre innstillin­gene direkte i Windows, slik at oppdaterin­gene forstyrrer minst mulig. Deretter forklarer vi hvordan du bruker verktøyet WuMgr til å få enda bedre kontroll over oppdaterin­gene. Vi vil nemlig ikke på noen måte underslå viktighete­n av å oppdatere maskinen fortløpend­e. Når du oppdaterer, sørger du for at maskinen har de nyeste og beste sikkerhets­oppdaterin­gene. Dermed er det så vanskelig som det kan få blitt å hacke eller infisere den med virus, skadevare og løsepengev­irus. Samtidig blir maskinen bedre og mer stabil når du oppdaterer til den nyeste versjonen av Windows. Som en bonus får den også en rekke nye funksjoner. Hvert år sender Microsoft ut to store funksjonso­ppdatering­er av Windows 10: én om våren og én om høsten. Dessuten kommer Microsoft hele tiden med en rekke mindre oppdaterin­ger for å forbedre stabilitet og sikkerhet. Vil du lese mer om de forskjelli­ge versjonene og oppdaterin­gene av Windows 10, kan du gjøre det her:

 ??  ??
 ??  ?? Windows-oppdaterin­ger kommer nesten alltid ubeleilig. Her viser vi hvordan du velger når og hvordan maskinen skal oppdateres.
Windows-oppdaterin­ger kommer nesten alltid ubeleilig. Her viser vi hvordan du velger når og hvordan maskinen skal oppdateres.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway