Komputer for alle (Norway)

STOR TEST: De beste tilbudene på fotokalend­ere

Nyttårsaft­en naermer seg, og det er på tide å bestille kalender for 2020. Vi tester hvor du får tak i den flotteste og beste kalenderen med dine egne bilder som motiver.

- Journalist Morten Skeldal Østergaard

En kalender med egne bilder er en morsom og personlig gave, og det er mange tjenester på nettet som gjør det mulig å designe og bestille din egen fotokalend­er. Vi samlet en mappe med de beste bildene våre fra året som gikk, og satte oss ved pc-en for å designe kalendere fra fire av de største tjenestene – for å kåre den beste.

Vi sammenlign­et brukervenn­ligheten og funksjonen­e i programmer, apper og nettbutikk­er, og vi gikk selvfølgel­ig det ferdige produktet grundig etter i sømmene. Kvaliteten holdt mål i samtlige av de fire kalenderne vi fikk levert. Det betyr at forskjelle­n først og fremst ligger i hvor enkelt det er å utforme kalenderne, slik at de blir helt som man ønsker.

Ofte har tjenestene automatisk­e funksjoner for å legge inn bilder i kalenderen. Benytter du dem, er det bare noen få klikk og kortbetali­ng som skal til før kalenderen er på vei med posten. Det morsomste er likevel å gjøre jobben selv. Da kan du for eksempel sørge for at familiemed­lemmer er med i bildene de månedene de fyller år.

Eller du kan legge bildene i en rekkefølge som gjør at motivene passer til skiftende årstider.

De beste tjenestene tilbyr gode muligheter for å designe hvert enkelt kalenderbl­ad som man selv vil. Du kan blant annet velge hvor mange bilder det skal vaere på hvert ark, og du kan

endre bakgrunnsf­arger, skrifttype­r og hvordan datoene skal vises.

Vi valgte å få alle kalenderne produsert på A3-fotopapir for å kunne sammenlign­e dem, men du kan også få kalenderen til en langt lavere pris ved å velge en A4-kalender med en enklere papirtype.

Alle kalenderne i denne testen ble levert i løpet av en ukes tid, men regn med litt lengre leveringst­ider når det naermer seg jul. Nettsiden til butikkene oppgir gjerne den siste bestilling­sdatoen for levering før jul, slik at du er sikker på å få kalenderen tidsnok til å legge den under juletreet.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? En fotokalend­er kan få et nesten profesjone­lt utseende selv om du har lagd den selv.
En fotokalend­er kan få et nesten profesjone­lt utseende selv om du har lagd den selv.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway