Komputer for alle (Norway)

Bruk en gammel mobil som tyverialar­m

En ny app gjør det mulig å benytte den utrangerte mobilen som et gratis overvåking­skamera. Dermed kan du bli varslet hvis du har fått ubudne gjester. Det gir trygghet når du er et annet sted.

- Journalist Henning Rasmussen

I dag er svaert mange norske hjem utstyrt med tyverialar­mer og overvåking­skameraer. Det kan vaere en del av forklaring­en på hvorfor antall innbrudd i norske hjem har falt jevnt og trutt de siste årene. Dessverre krever de fleste alarmsyste­mer en avtale med et vaktselska­p, og prisen for det kan beløpe seg til flere hundre kroner i måneden, og det er det mange som ikke har råd til.

Det finnes imidlertid en løsning som ikke koster noe, og som varsler deg med en alarm på mobilen hvis noen beveger seg i hjemmet ditt. Du kan til og med se video av eventuelle tyver på tokt. Det betyr at du kan sove mye roligere når du forlater hus og hjem for å dra på hytta i helgen, eller når du skal ut på en lengre reise.

Android-appen IP Webcam koster ingenting og installere­s enkelt på en Android-telefon eller -nettbrett du ikke bruker lenger. Det kan godt vaere en eldre modell som bare ligger i skuffen og tar opp plass.

Når appen er installert, vil den gamle mobilen eller nettbrette­t fungere som et nettverksk­amera som er koblet til nettet, og som gjør det mulig å se rommet enheten befinner seg i via internett. Deretter må du installere en app på en Android-telefon eller en iPhone du bruker til daglig, slik at du får tilgang til det nye ”overvåking­skameraet”. Så enkelt er det.

Deretter kan du bruke appen til å se hva som foregår i hjemmet via ”overvåking­smobilen”. Du kan til og med få varsler på mobilen hvis kameraet registrere­r bevegelser i hjemmet. Ved registreri­ng av bevegelse lagres det et videooppta­k av det som skjer, selv om du ikke var ved telefonen da hendelsen fant sted.

I denne artikkelen hjelper vi deg gjennom prosessen med å aktivere kameraet på den gamle mobilen og deretter få tilgang til kameraet og eventuelle alarmer på mobilen.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway