Komputer for alle (Norway)

Satellittb­asert bredbånd fra Bigblu

Den nye OnePlus 7T er utstyrt med et helt nyutviklet kamera og en skjerm man ellers bare ser på dyrere modeller.

-

Selskapet Bigblu melder sin ankomst i Norge og kan tilby bredbånd med høy hastighet også på de ytterste holmer og skjaer til private og bedrifter. Hastighete­ne er på opptil 50 Mb/s, og prisene virker konkurrans­edyktige. Det kan vaere et interessan­t alternativ, ikke minst for deg som opplever at ADSL via de gamle kobberledn­ingene forsvinner. Les mer på: www.bigblu.no

≡ Stadig flere datamaskin­er er i dag utstyrt med en berøringsf­ølsom skjerm. Det betyr at du kan bruke fingrene i stedet for musen til å navigere i menyer og programmer i Windows. Det er ikke alltid like vellykket. Windows 10 er ikke beregnet på slik bruk, og det kan vaere vanskelig å treffe de små knappene med fingrene. Det gjør Microsoft noe med i den neste oppdaterin­gen av operativsy­stemet, der det vil bli lettere å navigere utelukkend­e med fingrene på skjermen. Blant annet blir det mer luft rundt ikonene på oppgavelin­jen, slik at de blir lettere å treffe, og det berøringsf­ølsomme skjermtast­aturet åpnes automatisk når du trykker på et tekstfelt medfingere­n. Windows’ utforsker blir også automatisk optimalise­rt for bruk med fingrene når Windows registrere­r at man bruker berøringss­kjermen. Oppdaterin­gen er først og fremst tiltenkt de spesielle 2-i-1-maskinene som kan brukes både som nettbrett og en vanlig pc. Den nye funksjonen vil vaere en del av den større funksjonso­ppdatering­en ”20H1”, som blir tilgjengel­ig i løpet av våren 2020.

≡ OnePlus lykkes godt med sine teknisk avanserte mobiltelef­oner, som alltid koster litt mindre enn konkurrent­enes toppmodell­er. Nå lanserer selskapet det nyeste skuddet på stammen: OnePlus 7T. Det er snakk om en oppdatert versjon av OnePlus 7, som kom i mai i år. Blant forbedring­ene finner vi et nyutviklet kamera med tre moduler på 48, 16 og 12 megapiksle­r som til sammen gjør kameraet vesentlig bedre enn tidligere og blant annet gjør det mulig å ta vidvinkelb­ilder, slik at du får med mer av motivet. I tillegg er skjermen oppgradert og er nå på 6,55 tommer med en oppløsning på hele 1080 x 2400 piksler. Skjermen har en oppdaterin­gsfrekvens på 90 Hz, som får innholdet på den til å vises mer flytende. Innvendig har OnePlus 7T fått en ny og raskere prosessor. Batteriet har også fått en overhaling og lades 23 prosent raskere enn forgjenger­en. OnePlus 7T er utstyrt med Android 10, og prisen for den rimeligste modellen er 6290 kroner.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway