Komputer for alle (Norway)

Mus for både pc og telefon

- Www.komputer.no/finnfoto

≡ Har du flere maskiner i hjemmet, eller bruker du musen på både pc og nettbrett? Da er denne Logitechmu­sen et interessan­t valg. Den heter MX Master 3 og byr på mengder av funksjoner. Det er blant annet mulig å koble musen til opptil tre enheter samtidig og skifte raskt mellom dem. Dermed kan du bruke den på både pc, nettbrett og til og med på en smarttelef­on. I tillegg er musen utstyrt med et spesielt elektromag­netisk hjul som gjør det mulig å bla lynraskt hvis du for eksempel skal gjennom meterlange dokumenter på dataskjerm­en. Musen lades ved hjelp av USB-C og kan ifølge Logitech brukes i opptil 70 dager på fulladet batteri. Musen er i butikkene nå og har en veiledende utsalgspri­s på 1199 kroner. Les testen vår på nettet og i neste nummer.

≡ Bildesamli­ngen kan lett komme opp i tusenvis av bilder, og det kan vaere vanskelig å få oversikt over når du er ute etter et bestemt bilde. Nå blir det heldigvis lettere med det innebygde programmet ”Bilder” i Windows 10. Med en ny utvidelse kan programmet automatisk finne bilder av ulike motiver ved å søke på dem. Du kan for eksempel skrive ”hund” eller ”solnedgang” – så finner programmet alle bilder med hunder og solnedgang­er. Du kan til og med aktivere ansiktsgje­nkjenning som automatisk sorterer bilder av personer.

Den smarte søkefunksj­onen finnes allerede i Bilder-appen hvis du har oppdatert Windows den siste tiden. Virker det ikke, kan du lese guiden vår for å komme i gang:

 ??  ??
 ??  ?? Her har vi søkt på ”hund” i Windows 10-programmet Bilder. Dermed finner appen automatisk bilder av hunder.
Her har vi søkt på ”hund” i Windows 10-programmet Bilder. Dermed finner appen automatisk bilder av hunder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway