Komputer for alle (Norway)

Blant de beste fra tilbudshyl­len

-

Det er ikke alltid nødvendig å gjøre det så komplisert. Ta for eksempel den lille og rimelige skriveren Pixma TS705 fra Canon. Den er blant de skriverne som fra tid til annen dukker opp i tilbudsavi­sene fra elektrokje­dene, men det er ikke det samme som at den er et mindreverd­ig produkt.

Pixma TS705 har en fin balanse mellom pris og funksjoner. Canon har nemlig brukt spareknive­n på de rette stedene.

Du kan for eksempel se om de fem blekkpatro­nene er i ferd med å tømmes, og du får beskjed hvis papiret har satt seg fast i skriveren.

De aller billigste blekkskriv­erne har etter hvert blitt så gode at det er sjelden vi ser egentlige feil som fargestikk eller streker i fotoutskri­fter. Det er heller ikke noe problem med TS705. Skriveren leverer bilder som er gode nok for de fleste.

Vi sammenlign­et med fototestar­ket fra en mye dyrere halvprofes­jonell skriver, og TS705 var bare litt svakere når det gjaldt kontrast og naturtro farger. De mørke områdene har en tendens til å flyte litt sammen, slik at detaljer går tapt i skyggene, men i det store hele er utskriften­e skarpe og gode.

Det har også blitt plass til et par miljøvennl­ige funksjoner. TS705 kan skrive ut automatisk på begge sider av arket, og skriveren slår seg av automatisk når den har stått ubrukt i noen minutter. Det er kort sagt utrolig hvor god skriver det er mulig å få for en rimelig penge.

Førsteinnt­rykket av Recon Spark fra Turtle Beach tilsier at hodesettet koster mer enn det faktisk gjør: Det sitter godt, betjeninge­n er enkel og det virker bunnsolid. Svakhetene hører man først når det kobles til en pc. Bass og diskant er tilbaketru­kket i lydbildet, og musikk med mange detaljer virker flat og unyansert. Lyden fra hvert instrument flyter sammen, slik at det er vanskelig å skille dem fra hverandre. Likevel ligger Recon Spark et stykke over de aller billigste hodesetten­e fra tilbudskur­ven i elektrobut­ikken. Hodetelefo­nen har nemlig god mellomtone, og det er i det området stemmen vår befinner seg. Recon Spark er for eksempel utmerket til samtaler via Skype. Mikrofonbo­mmen er lett å vippe opp eller ned etter behov, og det følger med en forlengerk­abel med separate kontakter for mikrofon og hodetelefo­n. Det er slik de fleste pc-er er satt opp.

Recon Spark gir riktignok ikke feilfri lyd for oss som er glad i musikk, men slikt koster mer, og hvis du bare er ute etter et hodesett til lyd fra Windows, Skype og en og annen video på YouTube, er Recon Spark helt klart verdt prisen.

 ??  ?? Skjermen er enkel, men gir den informasjo­nen man trenger.
Skjermen er enkel, men gir den informasjo­nen man trenger.
 ??  ?? Skriveren skriver ut på mange forskjelli­ge materialer. Det følger også med en holder for dvd.
Skriveren skriver ut på mange forskjelli­ge materialer. Det følger også med en holder for dvd.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway