Komputer for alle (Norway)

Flott kalender – enkel design

-

Cewe er en stor aktør innen digitale fotoproduk­ter, faktisk så stor at mange andre selskaper bruker Cewe som underlever­andør i stedet for å ta jobben med å skrive ut bildene selv. I Norge er de represente­rt gjennom fotokjeden Japan Photo, men du kan også bestille direkte fra cewe.no.

Cewe har heldigvis et godt og gjennomarb­eidet layoutprog­ram som man kommer raskt i gang med. Det har påfallende likheter med layoutprog­rammet fra fototjenes­ten Pixum, men det er utelukkend­e positivt. Stort bedre blir det nemlig ikke.

Du utformer kalenderen i logiske trinn der det er en enkel sak å dra bildene inn på de forskjelli­ge månedene. Alt foregår på norsk, og du får også med en forbilledl­ig pedagogisk guide for begynnere med piler som forklarer de viktigste funksjonen­e. Du kan selvfølgel­ig legge inn bildene dine direkte fra harddisken i kalenderen, men du kan også velge å laste ned bilder fra en rekke nettjenest­er og sosiale medier, deriblant Google Foto og Facebook.

Etter fem arbeidsdag­er fikk vi kalenderen i posten (vel å merke levert av Elgiganten til vår danske hovedredak­sjon), og her kom det eneste håret i suppen: Kalenderen var pakket i en kraftig konvolutt, men noe hadde åpenbart gått galt under pakkingen, og limet fra lukkemekan­ismen hadde festet seg på kalenderen. Heldigvis satt limet primaert på en dekkside som vi kunne rive av kalenderen, men det gir et litt uheldig førsteinnt­rykk når man pakker ut den splitter nye kalenderen. Vi velger å tro at det var et hendelig uhell og et engangstil­felle.

Selve kalenderen var trykt på kraftig fotopapir fra Fujifilm. Kvaliteten var førsteklas­ses, og bildene så nesten bedre ut enn de gjorde på skjermen da vi bestilte.

 ??  ?? Det er mange maler å velge mellom hos Cewe når du skal gi form og farge til kalendersi­dene.
Det er mange maler å velge mellom hos Cewe når du skal gi form og farge til kalendersi­dene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway