Komputer for alle (Norway)

Utrolig lite brukervenn­lig

-

Hvis du velger å bestille kalender fra foto.com, gjør du det ikke for brukervenn­lighetens skyld. Layoutprog­rammet er nemlig alt annet enn pedagogisk oppbygd. Det er riktignok på et slags norsk, men er så dårlig oversatt at engelsk ville vaert å foretrekke. Det er faktisk rester av både dansk og engelsk her og der ("collection­er" er dessverre bare ett eksempel). Man finner på sett og vis ut av det, men det gir et sjuskete inntrykk.

Bildene lastes opp via en meny der mappene i oversikten er så små at teksten er vanskelig å tyde. Har du bilder liggende andre steder, kan du også laste dem direkte inn i programmet fra Facebook og Flickr. Det er verken synlige verktøy eller høyreklikk­menyer når du redigerer kalenderen, så det er svaert vanskelig å finne ut hvordan du skal tilpasse bildene. Jeg oppdaget tilfeldigv­is at jeg fikk en liten kontekstme­ny ved å dobbeltkli­kke på et bilde. Den ga blant annet mulighet for å rotere bildet 90 grader – men utvalget av bildebehan­dlingsverk­øy er magert, og det er vanskelig å få tilpasset kalenderen nøyaktig slik man vil ha den.

Når du skal navigere mellom de forskjelli­ge månedene, er du dessuten henvist til å benytte to små piler nederst i bildet. Det ville vaert en vesentlig bedre løsning å ha forhåndsvi­sninger av kalendersi­dene på den ene siden av skjermen, slik at man raskt kunne bytte mellom dem for å jobbe med en ny måned.

Det tok litt over en uke før vi fikk kalenderen. Det er absolutt til å leve med, og etter den kranglete designpros­essen ble vi gledelig overrasket over resultatet. Bildene var skarpe og naturtro på det tykke fotopapire­t, og kalenderen var utstyrt med en kraftig spiralrygg med et lite hakk til å henge den opp.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway