Komputer for alle (Norway)

Et helt personlig resultat

-

Det tyske selskapet Pixum har lang erfaring med å lage kalendere, kaffekoppe­r og de fleste andre ting man kan tenkes å ville trykke bilder på. Det ser man tydelig når man bruker Pixum til å sy sammen en kalender: Du kan velge om du vil la Pixum fordele bildene automatisk på kalendersi­dene, eller om du vil bestemme selv hvordan kalenderen skal se ut. Det siste kan anbefales. Det er nemlig befriende enkelt å redigere kalenderen etter eget hode, slik at den blir nøyaktig som du vil ha den.

Du kan lage kalenderen direkte på hjemmeside­n til Pixum, eller du kan laste ned et bestilling­sprogram for Windows – riktignok bare på engelsk. Du får litt bedre og flere redigering­smulighete­r hvis du velger å bruke programmet, og alt går litt raskere. Programmet og nettløsnin­gen er omtrent like brukervenn­lige, så hvis du gjerne vil slippe å installere et eget program, er nettversjo­nen mer enn god nok til å designe og bestille kalenderen. Kalenderma­lene til Pixum er godt strukturer­t, og det går raskt å legge inn bilder på kalendersi­dene. Du ser bildene på venstre side av skjermen og kan dra dem over på den aktuelle kalendersi­den. På samme side som bildene kan du også velge mellom bakgrunner og flere layout-løsninger, slik at du for eksempel kan sette inn flere bilder på samme side. På høyre side kan du navigere mellom de tolv kalendersi­dene og forsiden. Hvis du ombestemme­r deg og vil flytte noen bilder fra én måned til en annen, kan du ganske enkelt dra og slippe dem mellom sidene. Da flyttes både bilder og layout til ønsket måned.

Foretrekke­r du å bruke nettbrette­t til å redigere kalenderen, har Pixum også en glimrende app som kan brukes til å designe kalenderen og mange andre fotoproduk­ter.

 ??  ?? Bildene til venstre, den aktuelle kalendersi­den i midten og resten av kalendersi­dene til høyre. Det er forbilledl­ig oversiktli­g.
Bildene til venstre, den aktuelle kalendersi­den i midten og resten av kalendersi­dene til høyre. Det er forbilledl­ig oversiktli­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway