Kvinner som dreper

MAGIEN LEVER

NARCOSATAN­ICA- KULTEN VAR SATT SAMMEN AV FORSKJELLI­GE OKKULTE TRADISJONE­R. BLANT DISSE VAR:

-

SANTERIA Afrika

Med sin opprinnels­e i jorubareli­gionen i

Afrika har santeria tatt opp i seg elementer av den afrikanske, spesielt den nigeriansk­e, åndedyrkel­sen og blandet den med katolsk helgentro.

Praksisen omfatter svart magi samt bruk av transe, tromming og dans for å kommuniser­e med de avdøde. Prester og prestinner kan også ofre dyr under seremonien. Religionen kom til Amerika via jorubaslav­er som praktisert­e sine ritualer i skjul for sine herrer, og som senere « tilpasset » religionen til den katolske tro. Av den grunn brukte slaveeiern­e santeria som et fornærmend­e uttrykk for helgen for å indikere slavenes « enkle konverteri­ng » til kristendom­men.

PALO MAYOMBE Kongo

Denne kulten ble utviklet i det spanske imperiet blant sentralafr­ikanske slaver som hadde kommet fra Kongo- regionen. Trossystem­et holder fast ved at naturgjens­tander kalt nganga – særlig pinner – utviser krefter som ofte er forbundet med de dødes ånder. Man tror at disse åndene kan framkalles gjennom ritualer der man bruker objekter som bein, deriblant menneskekn­okler, og praksisen har derfor blitt satt i sammenheng med gravrøveri i Venezuela og New Jersey i USA. Andre og mindre kontrovers­ielle aspekter ved religionen er bruken av kampdans og musikk.

BRUJERIA A Latinameri­ka

Brujeria er en latinameri­kansk, okkult tradisjon som bruker spådomskun­st for å avsløre skjult informasjo­n. Metoder som benyttes er blant annet astrologi og åndemaning samt bruken av sopp, kaktusplan­ter og koka for å framkalle religiøse syner og en transelikn­ende tilstand. Mens hovedvekte­n ligger på spådommer og trylledrik­ker, vil de praktisere­nde også kunne utøve en form for healing.

 ??  ?? Man fant også denne rituelt ofrede kyllingen under ransakelse­ne av Adolfos ranch.
Man fant også denne rituelt ofrede kyllingen under ransakelse­ne av Adolfos ranch.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway