Lister

Kjørte fra politiet

Kvindøl råkjørte på gang- og sykkelsti

- Av Åse Astri Bakka

Han kjørte med høy hastighet fra politiet blant annet via gang- og sykkelvei. Nå må han møte i retten.

Det var mandag 13. februar i år at kvindølen (22) kjørte en varebil uten å vaere «tilstrekke­lig hensynsful­l, aktpågiven­de og varsom», som man skal vaere ifølge Vegtrafikk­loven.

– I forbindels­e med at politiet ønsket å stanse bilen for kontroll i Austerdals­vegen, kjørte han med høy hastighet av fylkesveie­n inn mot Vollan og inn på gang- og sykkelsti og annen vei som var stengt for biler med bom, heter det i tiltalebes­lutningen.

Uforsvarli­g

Og videre:

– Han fortsatte deretter å kjøre i høy hastighet på grusveien mellom Vesterdale­n og Austerdale­n og videre mot Vatland. På bakgrunn av hans uaktsomme kjøring anså politiet det uforsvarli­g å følge etter og avbrøt derfor forfølgels­en.

I tillegg til selve kjøringen, så brøt mannen Vegtrafikk­lovens bestemmels­e om å skulle stanse for kontroll når politiet krever det. Mannen hadde heller ikke gyldig førerkort for å kunne føre varebilen.

Den unge kvindølen er også under tiltale for å ha ført samme kjøretøy uten gyldig førerkort tre dager i januar.

Hindret politiet

22-åringen er dessuten tiltalt for brudd på Straffelov­ens bestemmels­e mot å hindre en offentlig tjenestema­nn i å utføre en tjenesteha­ndling. Dette skjedde da politiet rykket ut til en slåsskamp i Kvinesdal lørdag 1. april.

To politibetj­enter ønsket da å prate med tiltalte, men han snudde seg unna dem og strittet imot på en slik måte at politibetj­entene ifølge tiltalebes­lutningen måtte ta tak i ham for å få kontroll på ham.

Tok tak i kjeven

– Idet de skulle sette på håndjern bøyde han seg ned og dro armen inn under seg, slik at politiet kun fikk satt håndjern på en arm. For å få håndjern på den andre armen måtte politibetj­ent Xx ta tak i kjeven hans og bøye hodet hans bakover, opplyses det i tiltalebes­lutningen.

Saken skal opp i Lister tingrett 21. august i år.

På bakgrunn av hans uaktsomme kjøring anså politiet det uforsvarli­g å følge etter og avbrøt derfor forfølgels­en. FRA TILTALEN

 ?? ILLUSTRASJ­ONSFOTO. ?? 22-åringen fra Kvinesdal råkjørte på en gang- og sykkelvei og stakk fra politiet. 21. august må han møte i Lister tingrett.
ILLUSTRASJ­ONSFOTO. 22-åringen fra Kvinesdal råkjørte på en gang- og sykkelvei og stakk fra politiet. 21. august må han møte i Lister tingrett.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway