Lister

De første merdene i Lundevågen

- Av Bjørn Hoel

De to første fiskemerde­ne, som tilhører Marine Harvest i Flekkefjor­d, er ankommet Lundevågen, hvor de skal bygges om. – Firmaet, Aqualine, er cirka en måned forsinket, fordi de har vaert opptatt med annet arbeid. Men det gjør egentlig ikke så mye, sier havnesjef Tom Egil Ravndal, som synes det er flott at et slikt firma nå skal ha tilhold i Farsund gjennom sommeren.

–Det blir nok ikke skapt så mange lokale arbeidspla­sser i første omgang. Men de betaler leie, og dessuten kommer de som jobber her til å bo og spise her. Det drypper også på andre virksomhet­er som for eksempel Farsund Fortøyning­sselskap, sier Ravndal.

Tidligere i år inngikk den Trondheims­baserte virksomhet­en Aqualine avtale med Farsund kommune om leie av tomt ved Bredero-kaia, for å montere merder til fiskeoppdr­ett.

– Det har vaert prøvd med noe liknende før, men i mye mindre skala, sier Ravndal.

Merdene er på 51 meter i diameter.

– Geografisk er dette stedet en gunstig plass for oss, fordi det ligger sentralt i forhold til våre kunder i naerområde­t, sa prosjekt- og utviklings­sjef i Aqualine, Noralf Rønningen til Lister tidligere i vår.

Også ordfører Arnt Abrahamsen var positiv.

– Det er kjempeflot­t at vi får brukt disse områdene i Lundevågen nettopp til slike ting, sa han blant annet.

 ??  ?? De første merdene, som tilhører Marine Harvest i Flekkefjor­d, har nå ankommet Lundevågen.
De første merdene, som tilhører Marine Harvest i Flekkefjor­d, har nå ankommet Lundevågen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway