Lister

Strøkne hyttenaboe­r i tospann

-

De to gode hyttenaboe­ne Terje Torkildsen og Kjell Odd Høyland koser seg når de tar malerøkta i lag.

– Jeg fikk beskjed om å slappe av mens Kjell Odd maler, men klarer ikke bare å sitte inne mens han maler her ute, smiler Terje Torkildsen.

HAN FÅR GOD hjelp av hyttenabo Kjell Odd Høyland med å få malt ferdig hytta si i Austad i Lyngdal. Da avisen var innom hytta fredag, hadde duoen bare en halv vegg igjen før den gamle bygningen hadde fått grunning og to strøk med fargen okergul.

– Vi må male mellom bygene, sier Høyland og kikker opp på den lettskyete himmelen.

– Men det er viktig med en del pauser inni mellom også, legger Torkildsen til.

Han bor på Fiskum ved Kongsberg, og har overtatt familiehyt­ta i Austad.

– Jeg husker stedet fra jeg var guttunge for nesten 50 år siden. Fargen vi maler nå er nesten identisk med den originale, sier Torkildsen.

HAN KJØRER GLATT de fem timene hver vei rundt 30 ganger i året for å besøke hytta i Lyngdal. Hyttenabo Høyland er fra Stavanger, og har hytte i Lervika, noen steinkast unna. – Vi er nå en hyttegjeng på ti par som hjelper hverandre hvis det er noe som skal gjøres. Akkurat nå hjelper jeg til med malingen, så kan Terje hjelpe til hos meg neste gang, sier Høyland.

Han har malt hus og hytter så lenge han kan huske.

– Det er jo bare kos sånn vi to holder på, men det kan vaere kjedelig å male før man begynner. Når man først kommer i gang, er det imidlertid avslappend­e og fint.

Det er en munter og humoristis­k tone mellom de to hyttenaboe­ne, de smiler, slår av en vits og ler stadig vekk.

TORKILDSEN har valgt å gå for den relativt dyre malingen kalt Baron Ultra. Det er ikke uten grunn.

– De som kjøper en billig maling, må vaere glade i å male.

Når han sier at han tror han nå kan vente med å finne frem malerkoste­n igjen først om sju år, er Høyland raskt frempå med en protest.

– Å nei, du. Nå har du grunning og to gode strøk på. Med jevnlig vask, bør dette glatt stå i ti år før vi skal male igjen.

Torkildsen liker det han hører, og byr på en liten pause. Igjen.

De som kjøper en billig maling, må vaere glade i å male. TERJE TORKILDSEN

 ??  ?? Terje Torkildsen (i vinduet) er godt fornøyd med hvordan hyttenabo Kjell Odd Høyland svinger malerkoste­n på hytta hans. Oker er fargen.
Terje Torkildsen (i vinduet) er godt fornøyd med hvordan hyttenabo Kjell Odd Høyland svinger malerkoste­n på hytta hans. Oker er fargen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway