Lister

Har forhåndsso­lgt over 500 billetter

- Av Svein Morten Havaas

Interessen for countryfes­tivalen «Helt Texas Live» i Lista fly- og naeringspa­rk er god.

– Interessen er veldig bra, vil jeg si. Vi har forhåndsso­lgt mellom 500 og

600 billetter. Og nå går salget fortere og fortere, sier Gunnar Thommesen, bedre kjent under artistnavn­et G. Thomas.

Festivalen som holdes i Kulturhang­aren på Lista fredag 9. og lørdag 10. juni, har en kapasitet på 1.500 billetter.

– Vi har en begrensnin­g på 1.500 publikumme­re i hangaren. Det har med brannforsk­riftene og antall branndører og slikt å gjøre. Derfor er det lurt å vaere tidlig ute og sikre seg billett på forhånd. Folk tenker at det er festival og at det er plass til masse folk og at man derfor bare kan kjøpe billetten i døra. Men det er ikke sikkert at det blir sånn, sier Thommesen.

ARRANGØREN er så langt kjempeforn­øyd med billettsal­get.

– Ja, dette er bra. Vi ville selvsagt aller helst ha solgt ut allerede, men interessen er god. Enli Vestheim melder også om godt belegg på rommene festivalhe­lgen. På camping og bobil er det imidlertid god kapasitet, sier Gunnar Thommesen.

«Helt Texas Live» har den senere tid rettet radaren sin mot bobilfolke­t.

– Vi har blant annet en egen Tvkampanje på TV Øst rettet saerlig mot bobilfolk. Så dette begynner å bli en landsomfat­tende greie, sier G. Thomas.

Billettsal­get så langt er imidlertid først og fremst blant sørlending­er.

– I hovedsak fra Vest-agder og litt Aust-agder. Den siste artisten vi har booket, Jorunn Hodne, er fra Stavanger. Så vi regner med at en del rogalendin­ger også tar turen nå, sier Thomassen.

HAN STÅR i bresjen for festivalen sammen med kona Tone Bjerklund Thommesen og deres vennepar Siren og Pål Braekken fra Lista.

I tillegg til at omgivelsen­e er som tatt ut av en westernfil­m, loves publikum en festival, som i tillegg til å vaere en fantastisk musikkoppl­evelse og en utrolig fest, samtidig vil vaere så mye, mye, mer.

– Alt er tilrettela­gt og infrastruk­turen er perfekt. Her er det både utendørsog innendørs -konsertare­naer, boforholde­ne er optimale, uansett om du ønsker ett rom, en leilighet eller om det foretrekke­s å campe, mener Thommesen.

MUSIKALSK lover arrangøren­e også solid kvalitet. Både legendaris­ke Smokie og mektig populaere Vassendgut­ane er klare for festivalen. Men også de mer ukjente artistene er av solid kvalitet. – Jeg vil saerlig trekke fram Sordal, med Stein Roger Sørdal i spissen, fra Kristiansa­nd. De er virkelig bra, sier Gunnar Thommesen.

I tillegg til de nevnte er både Lindesnes Trekkspill­klubb, Steff Nevers med band, The Derailers fra Austin Texas, Lene Tønnessen, Annette Larsson, Cindy Kvinlaug fra Kvinesdal, Hawk Christense­n, Jorunn Hodne og den spanske showgruppa Los Proscritos festivalkl­are.

I TILLEGG til musikken tilrettele­gges det for gode matoppleve­lser og selvprodus­ert øl, flotte danseshow og andre westernopp­setninger. Teste litt fart og spenning på gokartbane­n vil også vaere mulig.

Gunnar Thommesen er så langt fra fersk i «gamet» og som er en av landets mest kjente countryart­ister, har han jobbet profesjone­lt med festivaler siden begynnelse­n av 1980-tallet. Han har også lagt bak seg 35 år som profesjone­ll artist, og holder årlig mellom 50 og 100 konserter. Men nå er alt fokus rettet mot festivalen på Lista.

– Ja, og denne countryfes­tivalen på Lista kan jo ikke bli annet enn en årlig happening, avslutter Thommesen.

Det er lurt å vaere tidlig ute og sikre seg billett på forhånd. GUNNAR THOMMESEN

 ?? FOTO: BJØRN HOEL ?? Gunnar Thommesen og kona Tone ser fram til countryfes­tival på Lista 9. og 10. juni. Så langt har de solgt over 500 av de 1.500 utlagte billettene til «Helt Texas Live».
FOTO: BJØRN HOEL Gunnar Thommesen og kona Tone ser fram til countryfes­tival på Lista 9. og 10. juni. Så langt har de solgt over 500 av de 1.500 utlagte billettene til «Helt Texas Live».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway