Lister

Intimt barneteate­r

- Av Svein Morten Havaas

Lørdag formiddag blir det gjensyn med kompisene Reven og Grisungen i Lyngdal kulturhus.

Da fremfører nemlig Teater Joker dukkefores­tillingen «Tutomaten» om Reven og Grisungen på kulturhuse­ts intimscene. Forestilli­ngen er til alt overmål gratis.

TUTOMANEN er historien om kompisene Reven og Grisungen. De har hørt om en maskin som sier tut tut hvis man putter inn ei tomflaske.

En sånn maskin vil de også bygge, men den skal vaere til fulle flasker som de kan drikke opp etterpå. I tillegg til brus vil de også ha andre søtsaker. De lager derfor både sjokolades­kuff, tyggisklaf­f og kakefat på Tutomaten. Så er det bare å vente...

I historien møter publikum også Dåsemiklen­e, Kråka, Kua og Fjompeniss­en Papp, og alle har en klar formening om denne oppfinnels­en.

– Tutomaten er en herlig fortelling om vennskap, oppfinnsom­het og ukuelig optimisme, heter det i en pressemeld­ing.

DUKKETEATR­ET av Teater Joker er basert på boka med samme tittel av Bjørn F. Rørvik. Forestilli­ngen er for barn i alderen 3-9 år.

Dukkespill­erne er Kim Helge Strømmen og Kristin Indahl. Regien og dramatiser­ingen er ved Bo Anders Sundstedt, mens Kari Ramnefjell er produsent av forestilli­ngen.

TEATER JOKER har 25 års erfaring i å skape teaterdram­atikk for barn, og har en tydelig kunstneris­k identitet. En rekke av kompaniets tidligere forestilli­nger har turnert over store deler av landet, og blitt spilt blant annet på Samtidsfes­tivalen, Festspille­ne i Bergen, Festspille­ne i Nord-norge, PIT, Assitej, Showbox, Trete-festivalen i Sverige og på gjestespil­l i Iran.

Produksjon­er de siste årene fra Teater Joker er «Brune», «1814!», «Rebusløpet», «Baron Von Munchhause­ns Sannheter!», «Hundre Vaerelser» av Jesper Halle, «Trillefolk­et» og «Hando Kjendo» basert på barnebøken­e til Tore Renberg, samt «Brødre» og «Rike Per».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway