Lister

Historiske Marianne

Over 150 skyttere deltok på Listertref­fen

- Av Tom Arild Støle

For første gang i Øvre Eiken skytterlag­s historie oppnådde en skytter 350 poeng og full pott på skytebanen.

– Det er jo mange som får 350 poeng. Så det er jo ikke så spesielt. Men det er jo moro, klart det er det, sier en saerdeles sindig Marianne Rossevatn (14).

25 sentrumsti­ere

Under Listertref­fen i Lyngdal søndag oppnådde hun 350 av 350 mulige poeng fra 100 meters hold. Av de 35 skuddene hun sendte av gårde, hadde hun 25 sentrumsti­ere.

Tieren er seks centimeter i diameter. En sentrumsbl­ink er tre centimeter i diameter.

– Man må jo holde gevaeret ganske stille for å treffe, humrer 14-åringen.

På stevnet i Lyngdal vant hun klassen for eldre rekrutt, foran Leif Sindre Modalsli Kongevold fra Flikka, som hadde samme poengsum, og som også oppnådde 350 poeng for første gang. Han hadde imidlertid faerre sentrumsti­ere enn 14-åringen fra Eiken.

Da hun skjøt tilsvarend­e øvelse Farsund senere på dagen endte hun på femteplass, med 347 poeng.

– Det var helt greit det også, sier hun.

Rossevatn trener ikke mer enn en gang ukentlig, og driver med skyting først og fremst fordi hun synes det er gøy.

Første gang

– Det er faktisk første gang noen fra Øvre Eiken skytterlag oppnår 350 poeng og full pott. Det er klart det gir stor inspirasjo­n blant dem som driver med skyting her, sier Audun Rossevatn, som både er pappa og leder for Øvre Eiken skytterlag.

Skytterlag­et i Haegebosta­d har totalt rundt 250 medlemmer.

Søndag ble den såkalte Listertref­fen arrangert, både på skytebanen på Skrumoen i Lyngdal og på Knivsland i Farsund. Over 150 deltakere var med.

Dette var to av i alt fire skytestevn­er under Listertref­fen. De to siste går av stabelen i Kvinesdal og i Haegebosta­d senere i sommer.

Lokale vinnere

I juniorklas­sen gikk Sigve Vidringsta­d fra Lyngdal skytterlag til topps, både i Lyngdal og Farsund. I Lyngdal oppnådde han 347 poeng, mens han fikk 346 poeng i Farsund.

Veteranen Harald Jensen fra Lyngdal skytterlag, som skjøt i V73-klassen, vant konkurrans­en i Lyngdal med 349 poeng. I Farsund endte han imidlertid på femteplass, med 348 poeng.

Bjørnar Foss fra Lyngdal vant klasse 2 i Farsund, med 333 poeng. På stevnet i Farsund vant hjemmefavo­ritten Nils Bernt Rinde Ag3-klassen med 236 poeng.

Det er jo mange som får 350 poeng. Så det er jo ikke så spesielt. MARIANNE ROSSEVATN (14)

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Marianne Rossevatn (14) fra Øvre Eiken skytterlag skjøt 350 poeng for første gang i skytterlag­ets historie under Listertref­fen i Lyngdal lørdag.
FOTO: PRIVAT Marianne Rossevatn (14) fra Øvre Eiken skytterlag skjøt 350 poeng for første gang i skytterlag­ets historie under Listertref­fen i Lyngdal lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway