Lister

– Dette er STORT!

Sykkelritt­et Tour des Fjords legger førsteetap­pen til Farsund i 2018

- Av Åse Astri Bakka

– Jeg er ikke så rent lite nervøs, men jeg gleder meg!

Det sier ordfører Arnt Arbrahamse­n i Farsund om å skulle huse førsteetap­pen på sykkelsirk­uset Tour des Fjords - som neste år blir enda større enn det noensinne har vaert.

Det populaere sykkelritt­et skaper folkefest langs ruta og mange har sittet klistret til tvskjermen for å se syklistene­s ferd gjennom flott landskap. Rittet er sendt direkte til intet mindre enn 65 land.

Årets ritt startet 24. mai i Balestrand og ble avsluttet 28. mai i Stavanger etter fem spennende etapper i Sogn og Fjordane, Hordaland og Rogaland.

Søndag kom nyheten om at starten på neste års ritt blir i Farsund 22. mai.

– Fantastisk sted

– Vi starter i Farsund med første etappe. Det er et fantastisk sted med fantastisk landskap, sa rittets daglige leder Roy Hegreberg på pressekonf­eransen der nyheten ble sluppet søndag formiddag.

Første etappe går fra Farsund til Kristiansa­nd.

– Dag to starter fra Norges sydligste punkt, Lindesnes. Det er fantastisk flotte steder. Det blir veldig bra, sa Hegreberg.

Til stede i salen var blant annet delegasjon­er fra Agder-fylkene, som ifølge Hegreberg har jobbet knallhardt for å få dette på plass. Blant dem var kultursjef Inge Eikeland og ordfører Arnt Abrahamsen fra Farsund.

– Nå har vi fått en stor oppgave, enda større enn det vi visste da vi begynte å jobbe for dette, sier en lettere nervøs, men veldig klar, ordfører Arnt Abrahamsen i Farsund søndag

For selv om Tour des Fjords allerede pr. i dag er stort og populaert, utvides rittet betrakteli­g i 2018.

Stor oppgave

– Rittet går inn det verdensomf­attende rittet Hammer Race der det går lagkonkurr­anser over 10 steder i hele verden. Vestlandet er utpekt til et tredagers Tour des Fjords fra 22.24. mai, der altså første etappe går fra Farsund til Kristiansa­nd. Etterpå er det lagkonkurr­anse i Stavanger-området der minst 10 av verdens beste sykkellag starter. Minst fem av verdens beste lage starter også i Farsund. Dette visste vi ikke før i dag, sier Abrahamsen.

– Dette er STORT! Det blir en stor oppgave for lokalmiljø­et, kommunen, sykleklubb­en og alle andre. Vi må brette opp ermene - dette skal vi få til! Gøy blir det! legger han til.

Mye jobb

Det blir med andre ord mye planleggin­g fremover.

– Vi må blant annet se på hvordan vi skal legge opp løpet, vi vil jo ha syklistene så lenge som mulig i vår kommune. Det er dessuten en stor logistikko­ppgave, blant annet med husing av alle syklistene. Alt i alt krever dette nitid planleggin­g, men det blir gøy.

Og folkefest - det blir det.

Direkte til 100 land?

–Ja! Det blir en skikkelig folkefest som folk vil snakke om i 100 år! Jeg håper mange vil delta. Det er ikke sikkert vi får en slik sjanse igjen, sier Arnt Abrahamsen - og sikter blant annet til eksponerin­gen av Farsund utad.

– I år ble Tour des Fjords sendt direkte til 65 land. Nå som det blir større, er det snakk om 80–100 land, sier Arnt Abrahamsen med aerefrykt i stemmen.

– Så det er viktig å fremstå i all vår prakt!

Det blir en skikkelig folkefest som folk vil snakke om i 100 år! ORDFØRER ARNT ABRAHAMSEN I FARSUND

 ??  ?? Om et år fylles veiene i Farsund med syklister når Tour des Fjordssirk­uset starter med ordfører Arnt Abrahamsen (t.h) og resten av kommunens inbyggere som verter. Daglig leder Roy Hegreberg i rittet gleder seg.
Om et år fylles veiene i Farsund med syklister når Tour des Fjordssirk­uset starter med ordfører Arnt Abrahamsen (t.h) og resten av kommunens inbyggere som verter. Daglig leder Roy Hegreberg i rittet gleder seg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway