Lister

Thomas fikk møte

- Av Elias Vinsrygg

Thomas Saether (3) møtte opp med familien på sitt første teaterbesø­k. Etter forestilli­ngen bar det rett til biblioteke­t for å låne boka stykket er basert på.

Det er en spent Thomas som går inn på Lyngdal kulturhus lørdag formiddag. Sammen med farmor og foreldrene er han blant de rundt 50 som møtte opp til Teater Jokers forestilli­ng om Reven og Grisungen og deres oppfinnels­e, Tutomaten.

THOMAS ER GLAD i å lese bøker, men har selv aldri lest bøkene om Reven og Grisungen. Siden det er første gang på teater, er han ikke helt sikker på hva han skal få vaere med på, men han tror det kommer til å bli morsomt.

– Han er glad i å lese bøker, sier farmor, og konstatere­r at det også er viktig å vise barna teaterkult­ur.

Hun har troen på at Tuttomaten kan bli en flott forestilli­ng, selv om hun ikke har hørt om karakteren­e, Reven og Grisungen før.

I stykket blir publikum kjent med hovedkarak­terene, Reven og Grisungen, som har fått høre om en flott oppfinnels­e fra Vestlandet som lager tutelyder nå man putter på tomme flasker. En slik maskin vil de også lage, men denne må selvsagt virke kun når man putter på fulle flasker, slik at de kan drikke opp brusen etterpå.

Den overdreven­t optimistis­ke oppfinnels­en fungerer også med sjokolade og andre søtsaker. Vi møter også Fjompeniss­en Papp, som etter en misforståe­lse blir lei seg og fornaermet, og prøver

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway