Lister

Ledet, men så løp Nordstrøm feil

-

Kjersti Nordstrøm ledet helmaraton-distansen soleklart, men klarte ved et uhell å ta feil av et skilt og havnet på en omvei.

– Jeg ledet klart. Så dukket det opp et skilt som viste at løypa tok en sving utover, i stedet for rett fram. Da jeg kom opp på veien igjen, hadde Øksendal som vant herreklass­en nettopp sprunget forbi, sier Nordstrøm.

Registrert på GPS

Konsmokvin­nen viser Lister Gps-måleren på klokken. Den viser løpt distanse var 43,7 kilometer, ikke de 42.195 meterne som et maraton skal vaere. Uhellet skal ha skjedd i naerheten av Østhassels­trand, og førte til at hun ikke kom inn i løypa igjen før ved Hanangermo­en.

Kostet minutter

Før uhellet skjedd hadde Nordstrøm opparbeide­t seg en klar ledelse på hele feltet som valgte å løpe de 42,195 kilometern­e rundt Listalande­t under lørdagens Farsund Maraton.

Ved drikkestas­jonen på Vesthauge ledet hun med naermere to minutter på Leif Andre Kyte fra GE Healtcare, som hadde lagt ut i et meget høyt tempo i det flotte sommervaer­et.

Alt lå til rett for at Nordstrøm ville løpe på ned mot tre timer og 15 minutter før uhellet skjedde. Omveien kostet henne mellom seks og sju minutter, for slutttiden ble 3.21.49.

– Der gikk den totalseier­en fløyten! Greit at jeg vinner kvinneklas­sen, men det var ikke slik jeg ville vinne den, sier Nordstrøm, og legger til:

– Det var nydelige forhold rundt løypa, men det som skjedde ødela litt av gleden.

Ble overrasket

I stedet ble det Andreas Øksendal fra Kvinesdal sykkelklub­b som vant distansen. Han var kun 40 sekunder foran Nordstrøm i mål, og ble i likhet med mange av tilskuerne og deltakerne overrasket over at han krysset mållinjen først på 3.21.09.

– Da jeg gikk og la meg i går kveld, hadde jeg ingen tanker om totalseier. Jeg må si at jeg ble litt overrasket da jeg oppdaget at Nordstrøm plutselig var bak meg, for hun var raskere enn oss, sier han.

– Det var selvfølgel­ig gøy å vinne her i dag. Det er egentlig triatlon jeg holder på med, noe som betyr litt løping, litt svømming og sykling. Jeg holder på med det som jeg synes er gøy, sier Øksendal som har røtter på Lista.

 ??  ?? Kjersti Nordstrøm ledet klart til det gjenstod rundt ti kilometer av maratondis­tansen. Til tross for et feilvalg og omvei på cirka 1.500 meter var hun kun 40 sekunder fra totalseier­en.
Kjersti Nordstrøm ledet klart til det gjenstod rundt ti kilometer av maratondis­tansen. Til tross for et feilvalg og omvei på cirka 1.500 meter var hun kun 40 sekunder fra totalseier­en.
 ??  ?? Andreas Øksendal fra Kvinesdal ble selv overrasket over at han krysset mållinjen først på maratondis­tansen.
Andreas Øksendal fra Kvinesdal ble selv overrasket over at han krysset mållinjen først på maratondis­tansen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway