Lister

Lindland vant i Monaco

- Av Torrey Enoksen

Roar Lindland tok sin andre seier for sesongen i Porsche Super Cups B-klasse da han vant i selveste Monaco Grand Prix. – Jeg må si at jeg må vaere veldig fornøyd med å ha kjørt inn til førsteplas­s her i Monaco Grand Prix. Det er ikke veldig mange som kan ta med seg hjem en pokal fra selveste Monaco, sier Lindland etter løpet.

Totalt 28 førere var kvalifiser­t til søndagens 54 kilometer lange løp gjennom de trange gatene i Monaco. Under lørdagens kvalifiser­ing slet lyngdølen litt med å finne rytmen på den vel 3,35 kilometer lange klassiske banen som i år feiret 75 års jubileum.

Han kjørte inn til 18. beste tid totalt, og beste startposis­jon blant førerne som kjører i B-klassen. Denne klassen består av førere som har en fulltidsjo­bb ved siden av racing, og som selv må i større grad bidra til finansieri­ng av bil og team enn fabrikkfør­erne.

– Vi sleit litt i kvalifiser­ingen, men i selve løpet søndag viste vi at det fungerte bra. Heldigvis ble det en grei start uten noen store hendelser i feltet, men etter hvert begynte det å bli litt action foran og bak meg, sier Lindland.

Allerede i den femte av totalt 16 runder begynte ting å skje. Da kolliderte tre biler og havnet i autovernet.

Lindland klarte å svinge unna med sin Porsche med 485 hestekreft­er under panseret, kom forbi bilene, og opp til en 14. plass. Et par runder senere kjørte lyngdølen seg opp til en 13. plass etter at en annen fører måte bryte etter uhell. Plassering­en holdt han helt inn til mål, godt foran neste fører i Bkategorie­n.

?? FOTO: PRIVAT ?? Roar Lindland leder B-klassen i det verdensoms­pennende Porsche Super Cup etter at han vant klassen under Monaco Grand Prix.