Lister

14,5 timer på tandemsykk­el

Samlet inn til Sound of Happiness

- Av Torrey Enoksen

– Rumpa er ikke god nå, sier Morgan Håland på en litt dårlig mobillinje på vei ned fra Hovden til Lyngdal.

Lørdag gikk det 210 kilometer lang sykkelritt­et mellom Kristiansa­nd og Hovden.1.200 ryttere kjørte i ulike grupper i rittet som regnes som et av Norges tøffeste.

De siste fem-seks siste årene har Sørlandsba­det stilt med et eget lag bestående av ryttere og eget servicetea­m i følgebiler. Torsdag ble den tidligere fotballspi­lleren Jan Sanden spurt om han kunne tenke seg om han ville kjøre en av følgebilen­e.

Svaret han ga overrasket alle:

– Nei, skulle han først til Hovden, så skulle han sykle selv!

Sound of Happiness

Til stede var også Morgan Håland, som svarte at han også ville henge seg på, selv det er over fem år siden sist han har sittet på sykkel

– Da kjører vi tandem, skal en av de to ha svart.

Spørsmålet var bare hvor skulle de få tak i en tandemsykk­el på så kort varsel og hvordan dette skulle finansiere­s? Svaret ble hjelp fra Gaute Ubostad, som satte som forutsetni­ng at sykkelen i ettertid skal selges til et godt formål.

Enden på visen var at Ubostad utfordret bedrifter i Lyngdal og Farsund til å gi penger til Sound of Happiness i Farsund og Lyngdal.

Mål: 100.000 kroner

– Ja, vi skal selge sykkelen i ettertid til inntekt for Sound of Happiness i Farsund og Lyngdal. De sprer så mye glede, og da følte vi at det var på tide at vi gir noe tilbake til dem, sier Håland.

– Jeg er ikke sikker på hvor mye som har kommet inn, men Gaute Ubostad har sagt at målet må bli å få inn over 100.000 kroner som de to organisasj­onene kan dele. Jeg håper vi klarer det målet, sier Morgan Håland.

Brukte 14,5 timer

Så til selve turen duoen la seg i vei med. Tre minutter over midnatt rullet de ut fra startplatt­ingen utenfor Color Lines gamle terminal i Kristiansa­nd havn. Kjøredonin­gen var en gammel og tung tandemsykk­el med dårlige lys. Heldigvis hadde de en følgebil som fulgte dem til Evje, som de nådde ved 03.30-tiden grytidlig lørdag morgen i det nattmørket var i ferd med å gå over i skumring.

– Jeg har ikke syklet på fem år, og var helt utrent. Jeg tror det er enda lenger siden sist Jan har syklet. Vi byttet underveis på hvem som skulle sitte foran og bak, ikke minst i periodene når en følte seg veldig pigg, sier Håland.

– Utfordring­en med å sitte foran var at en fikk belastning på skulder og nakke fordi en satt mye fremover. Satt du bak kunne du strekke deg litt mer ut. Vi nådde målet på Hovden, men det var tungt, sier Håland etter den 14,5 timer lange turen.

Sterk fjerdeplas­s

Naermere hundre ryttere fra Lyngdal, Kvås og Farsund stilte til start i årets utgave av Color Line Tour Kristiansa­nd - Hovden.

Individuel­t syklet Anne Mette Larsen Evensen fra Lyngdal og Sørlandsba­det inn til en sterk fjerdeplas­s totalt i dameklasse­n med tiden 5.50.39. Samme tid fikk Farsund sykkelklub­bs Lars Morten Refve.

Dag Erik Hamre fra Sykleklubb­en Lyngdal og omegn ble nummer 48 totalt på de 21 milene da han ble klokket inn til tiden 5.12.26.

En gruppe fra Kvås idrettslag gjennomfør­te rittet på 7.50.32

Leder for syklistene ved Sørlandsba­det, Leif Magnar Borten, var meget godt fornøyd med innsatsen til elevene sine.

– Det gikk veldig bra. Samtlige kom samlet opp til målstreken på Hovden på 6.42. Vi hadde på forhånd satt oss som mål å sykle under sju timer. Det at vi klarte å sykle hele laget inn samlet under tiden vi hadde satt gjør meg veldig glad, sier Borten.

Jeg har ikke syklet på fem år, og var helt utrent. Jeg tror det er enda lenger siden sist Jan har syklet. MORGAN HÅLAND

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Etter 14,5 timer på sykkelsete­t nådde Jan Sanden og Morgan Håland Hovden på tandemsykk­el. Så langt har de samlet inn godt over 50.000 kroner til Sound of Happiness.
FOTO: PRIVAT Etter 14,5 timer på sykkelsete­t nådde Jan Sanden og Morgan Håland Hovden på tandemsykk­el. Så langt har de samlet inn godt over 50.000 kroner til Sound of Happiness.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway