Lister

Hagens etterrette­lighet

-

Hans Petter Hagen (Glastad Farsund AS) må i det minste fremstå etterrette­lig når han kommentere­r prosessen rundt planene på Farøy.

Fra artikkelen i avisen 10. juli, kan det oppfattes at Hagen påstår han har vaert rundt til naboer og lagt frem planer. Det har han ikke. Farsund Vekst har aldri bedt om å få møte naboer eller Farøy Vel.

Farøy Vel inviterte Farsund Vekst til medlemsmøt­e da det ble oppdaget at Farsund Vekst besøkte politiske gruppemøte­r for å tale sin sak. I møtet ble det for øvrig stilt flere spørsmål om detlajer, bl.a. mønehøyder, uten at Farsund Vekst ville svare på det.

Etter dette medlemsmøt­et har også Farøy Vel besøkt alle politiske gruppemøte­r. Flere politikere tilkjenneg­a helt andre synspunkte­r enn det Hagen gir inntrykk av i avisen. Vi må stole på at våre politikere er sitt store ansvar bevisst i denne saken.

Hagen påstår det er tatt grep for å ta hensyn til naboene. Jeg antar at Hagen referer til gamle planer fremmet i 2013. Disse planene ble trukket. Det var mange feil i underlaget. Han nevner ikke at det ikke er tatt hensyn til innspill fra naboer etter at det ble meldt oppstart av regulering­sarbeid i november i fjor. Igjen kan det virke som om Hagen prøver å forvrenge virkelighe­ten.

Naboer til en utbygging på Farøy Brygge er positive til en utvikling av hele Farøy og Farsund, men mener at den fremsatte løsningen er saerdeles dårlig for byen. I følge artikkel i avisen mener også sterke fagfolk det samme.

Det kommer nok mange runder og innlegg på arkitektur, trafikk, byutviking, fremtidig bruk av Farøy, privatiser­ing og mangel på universell utforming. Jeg håper at vi alle i tiden fremover kan fremstå mest mulig saklig. Jeg vil med dette forøvrig invitere Hagen hjem til en kopp kaffe og samtale om det planlagte prosjektet.

Tor Bjarne Pedersen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway