Lister

Klar for andre konsert i rekken

- Av Siw Eline Holmen

Fredag 21. juli er det klart for sommerens andre orgelkonse­rt i Frelserens kirke.

Da får Farsund besøk fra Groningen, Nederland. Konsertorg­anisten Eeuwe Zijlstra kommer til Frelserens kirke for å holde en svaert spennende konsert med et variert program.

Eeuwe Zijlstra har fått sin utdanning ved Musikk høyskolene i Leeuwarden, Groningen og Alkmaar med Jos van der Kooy, Wim van Beek og Rein Ferwerda. Han er ansatt som organist ved protestant­iske kirker i Groningen og Harlingen, er organist ved studentpas­toratet i Martinikir­ken i Groningen, spiller på byens konsertorg­el i konsertsal­en Oosterpoor­t, og er rådgiver ved kulturråde­t Groningen. Ved siden av alt dette driver han en utstrakt elevpraksi­s.

Som konsertorg­anist gir han regelmessi­g konserter i Nederland, de Nederlands­ke Antiller, England, Danmark, Norge og Russland både som solist og akkompagna­tør av kor og solister.

Programmen­e til fredagens konsert i Farsund kommer til å bli svaert variert og omfatter drøyt 500 år med musikkhist­orie. Store navn har beriket kirkens fremste musikkinst­rument med geniale komposisjo­ner. Fordelt over denne konsert, samt en konsert i Flekkefjor­d, to får man anledning til å høre anonym orgelmusik­k fra så tidlig som 14- og 1500-tallet helt frem til mer kjente verk fra det 20. århundre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway