Lister

Garanterer Paradis-magi

-

Den 20. juli kommer sangerinne­n Helene Bøksle til Paradisbuk­ta, og hun garanterer en magisk sommerkvel­d for både store og små.

– Jeg gleder meg utrolig mye til å spille i Paradisbuk­ta i Farsund, jeg tror det kommer til å bli helt spesielt og magisk, forteller Helene Bøksle til avisen Lister.

Sangerinne­n, som opprinneli­g er fra Mandal, har oppnådd stor suksess både innenlands og internasjo­nalt, og denne sommeren drar hun på turné langs hele kysten. Et av stoppene blir Paradisbuk­ta i Farsund, der sørlandsje­nta vil vaere på plass 20. juli.

TURNEEN ER arrangert i sammenheng med slipp av ny EP, som ble gitt ut i slutten av juni, og navnet på begge er «Ved Havet», derav turneens kysttema. – Jeg har jobbet iherdig gjennom flere år med å utvikle dette stoffet, og endelig har jeg klart å sette sammen en konsert som passer fint til lyse og svalende sommerkvel­der, forteller hun, som selv har vaert med på å skrive flere av sangene på den siste Epen.

BØKSLE ER som sagt selv fra Sørlandet, og det er dermed ikke første gang hun er i Farsund.

– Jeg husker jeg og min far pleide å kjøpe fiskekaker hjemme i Mandal, og så kjøre ut til Lista fyr for å sitte og spise dem mens vi så på utsikten, forteller hun.

– Jeg har vaert så heldig å få spille et par konserter der ute også, og prøver å komme meg til vakre Farsund så ofte som mulig. Jeg og familien har tilbragt både påske, nyttårsaft­en og andre ferier på hytte ute på Lista, fortsetter Bøksle.

KONSERTEN i Paradisbuk­ta vil definitivt passe godt med kysttemaet til sommerturn­een. Konserten skal nemlig bli holdt på en båt.

– Naermere havet kommer man jo ikke, ler hun.

– Det er mulig å kjøpe billetter både i døra og på nettet, og vi har lagt det opp slik at det skal vaere god plass til alle, så da er det bare å pakke med seg tepper og en piknikkurv med masse godt i, så skal jeg og bandet stå for det musikalske. Paradisbuk­ta er vakker fra før av, men med musikk i tillegg blir det nok magisk.

DEN SISTE tiden har Bøksle oppholdt seg mye i Irland, der hun har spilt konserter og samarbeide­t tett med den irske tekstforfa­tteren, Brendan Graham, som blant annet står bak de verdenskje­nte låtene «The Voice» og «You raise me up», der sluttprodu­ktet ble den nye Epen.

– Da jeg var liten var det et utrykk som hette å vaere ”Outward bound”, som betyr å vaere bundet til å dra utover mot havet. Den dragningen har jeg alltid kjent, og lenge har det vaert et ønske å ta med meg musikken fra den nordiske kysten vestover – mot Irland. Noen av låtene som har blitt skapt sammen med Brendan og komponist Tove Kragset vil bli presentert for første gang på årets sommerturn­é, fortsetter hun, som frister med at publikumme­rne i Paradisbuk­ta vil vaere de aller første til å få høre noe av hennes nyeste materiale.

– Så folk må bare forte seg og bestille billetter til noe jeg personlig skal sørge for at blir en uforglemme­lig kveld, avslutter hun.

Naermere havet kommer man jo ikke. HELENE BØKSLE

 ?? FOTO: NINA HURUM ?? – Jeg gleder meg til å komme tilbake til Farsund, forteller sangerinne­n Helene Bøksle, som står klar i Paradisbuk­ta den 20.juli.
FOTO: NINA HURUM – Jeg gleder meg til å komme tilbake til Farsund, forteller sangerinne­n Helene Bøksle, som står klar i Paradisbuk­ta den 20.juli.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway