Lister

Erlend (12) syklet opp Kirkebakke­n

- Av Karoline Johannesse­n Litland

Det var sol og sykkelgled­e i Farsund sentrum torsdag ettermidda­g. –Jeg kom på nest sisteplass, men jeg kan jo trene mer mot neste år, sier 12 år gamle Erlend Lindekleiv Olsen.

Olsen var den yngste som deltok i sykkelløpe­t i Farsund torsdag ettermidda­g, og han forteller videre at han pleier å delta på forskjelli­ge sykkelløp i Lyngdal, Farsund og på Borhaug. Forrige onsdag deltok han på Tour of Kids på Borhaug.

– Skal du delta på noen sykkelløp senere i sommer?

– Nei, ikke som jeg vet foreløpig, svarer han.

Til sammen deltok 17 sykler i løpet, hvorav tre var el-sykler og tre var tandemsykl­er. Jan og Morten Sanden syklet tandem opp bakken, men førstnevnt­e har også erfaring fra et mye lenger løp, nemlig Kristiansa­nd-hovden. Sammen med Morgan Håland syklet han de 210 kilometren­e og samlet inn penger til Sound of Happiness i Lyngdal og Farsund. Nå har sykkelkomm­unen Farsund kjøpt sykkelen, og neste år skal Vidar Torsøe og Steinar Bjørnstøl sykle samme løpe.

– Vi skal få inn betydelig mer enn Jan og Morgan, sier Bjørnstøl, som håper å få inn 200.000 kroner.

Men før han er klar til å sykle godt over 200 kilometer, innrømmer han at han må trene litt.

– Nå må jeg begynne, og dette er et greit spark bak. Mitt eneste mål er å klare å komme i mål, for nå virker det helt uvirkelig, meddeler han. Men først skal sykkelen pimpes opp.

 ??  ?? Erlend Lindekleiv Olsen (12) var den yngste som deltok.
Erlend Lindekleiv Olsen (12) var den yngste som deltok.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway