Lister

Moro på kaperjogg

Løp fire kilometer rett etter frokost

- Av Hedda Ovidia Stølen

Kaperjogge­n lokket flere ut på løpetur midt i frokosttid­en.

– Her får både fastboende og turister en sjanse til å få seg en frisk start på dagen, samt å få en guidet tur gjennom byen, forteller Elisa Egeland fra løpeklubbe­n Laubejenta­n.

For fjerde år på rad arrangerte klubben, sammen med representa­nter fra Laubegudan, løpet som går gjennom Farsunds brygger i forbindels­e med Kaperdagen­e.

Klokken 10 sto 25 løpere i alle aldere står klare med startstrek­en.

Fire kilometer

– Tar man med alle bryggene vi har i sentrum blir det faktisk en løype på rundt fire kilometer, og det er en ganske grei lengde på morgenkvis­ten det, smiler hun. Tidligere år har løypen vaert litt lengre, men den har nå blitt forkortet slik at den skal passe for alle nivåer.

Gjengen startet til «startklapp­et» til kultursjef Inge Eikeland på torvet, og videre gikk løypen rundt Amfi, over Farøybrua, langt bryggeslen­gen på Farøy, og så tilbake mot Gåseholmen.

Guider på laget

– Det er noen som gjerne vil ha en litt lengre løype, og de får vist veien videre opp til Varbak om de ønsker det. Vi har også forskjelli­ge guider på laget som skal løpe i forskjelli­g tempo, så her er det plass til alle, mener Egeland.

Svein Arne Nakken sønnen Sivert Mosby Nakken er begge fra Sunnmøre, men er med på kaperjogge­n for andre gang. Forrige gang de var med, i 2014, vant Svein Arne løpet.

– Det er en veldig fin løype, mener Sivert som, i likhet med faren, tenker å ta legge til noen ekstra kilometer på dagens løpetur.

Liker konkurrans­e

– Selv synes jeg det burde vaert tidtaking og startnumme­r på alle, for vi liker begge to å konkurrere, fortsetter Svein Arne.

– Vi løper ganske mye begge to, så 4 kilometer er ikke lange strekninge­n, men det er en fin og rolig tur å starte dagen med, mener han.

– Dette er mest men som en koseaktivi­tet for å få folk på beina, men det er gøy at vi har folk som tar det som en ordentlig løpetur også, avslutter Egeland.

 ??  ?? Humøret var på topp blant alle deltakerne.
Humøret var på topp blant alle deltakerne.
 ??  ?? Omtrent 25 løpere stilte opp på torvet til Kaperjogge­n.
Omtrent 25 løpere stilte opp på torvet til Kaperjogge­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway